Medan du höll långhelg...

Strömavbrott, vattenbrist, husbrand och halka

Av
Anders Bergquist

Anders G Bergquist

SYDSVERIGE. Långhelgen bjöd på många dramatiska händelser. Inte minst för Eslövsborna, som drabbades av strömavbrott, vattenbrist och en kraftig brand i ett hyreshus.
Söndag:
12.59: Polis och ambulans åker till Syster Jennys väg med anledning av ett bråk i trappuppgång. Två män som har bråkat med varandra behöver uppsöka sjukvård. Den ena mannen förs med ambulans och den andra körs av patrull till sjukhus. Båda grips. Den ene misstänkt för mordförsök och den andre för misshandel.
09.42: Polis kallas till Stadsbondgården i Halmstad. Under natten har ett stort antal glasrutor i växthus krossats. Även på andra byggnader har rutor krossats. Polisen ska åka till till platsen för att säkra spår som finns på platsen efter skadegörelsen.
07.51: En lastbil och en personbil är inblandade i en olycka på väg 25 i Hjortsberga. Polis, ambulans och räddningstjänst åker till platsen.
02.35: En man född 1967 grips utanför en krog i Mjölby misstänkt för att ha misshandlat en ordningsvakt. 
Lördag:
12.54: Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till riksväg 32, norr om samhället Sommen vid Boxholm. En personbil ska ha kört av vägen, ned i diket och in i ett träd. Skadeläget är oklart.
11.52: Polis, ambulans och räddningstjänst åker till Eklidsvägen i Karlskrona med anledning av en villabrand. Två personer förs med ambulans till sjukhus då de andats in rök samt fått brännskador. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättas. Branden skall ha orsakats av ett tomtebloss.

08.55: 
Två personbilar och fem lastbilar är inblandade i en olycka på E6:an i Rydebäck, i norrgående riktning. En person, som uppges varit vaken och talbar men i övrigt med okända skador, har förts till sjukhus. Det uppges vara mycket halt på vägen vid olyckstillfället. Vägen är avstängd i norrgående riktning under tiden som räddnings- och bärgningsarbetet pågår. Trafiken kan släppas på igen först vid 14-tiden.

04.44: En brand utbryter i ett flerfamiljshus på Rönnebergavägen i Eslöv. Drygt 50 personer får evakueras till Norrevångsskolan. En man förs med ambulans till sjukhus, i övrigt har inga personskador rapporterats. Branden tros ha startat i en lägenhet högst upp i huset. Räddningstjänsten riktar in sitt arbete på att låta taket brinna ut och förhindra eventuell spridning. Strax efter klockan nio uppges branden vara under kontroll.

Fredag: 

23.00: Två gärningsmän genomför ett väpnat rån med kniv och pistol mot en livsmedelsaffär på Ramels väg i Malmö. Rånarna tillgriper cigaretter, kontanter och godis.
18.52: En 33-årig man ringer polisen och säger att han blivit skjuten i en lägenhet på Persborg i Malmö. Poliser tar sig in lägenheten och lägger första förband i väntan på ambulans. Mannen har blivit skjuten med två skott i underkroppen. Hans tillstånd beskrivs inledningsvis som allvarligt men stabilt. Händelsen rubriceras som synnerligen grov misshandel.
17.56: En 27-årig man blir misshandlad och rånad av tre okända gärningsmän på Gullregnsvägen i Lund. De misstänkta gärningsmännen flyr från platsen i bil.
16.41: Ica Malmborgs på Erikslust i Malmö rånas. Flera gärningsmän med kniv tvingar till sig en okänd summa kontanter. Ingen skadas fysiskt vid händelsen. Gärningsmännen kommer över en okänd summa kontanter och lämnar platsen i en bil.
12.00: Eslövs tätort samt byarna Kungshult, Väggarp och Örtofta blir utan vatten. Orsaken är att VA Syds anläggning drabbats av översvämning efter ett tidigare strömavbrott. Vattentankar placeras ut på flera ställen vid 19-tiden. En timme senare meddelas att vattnet är på väg tillbaka i ledningarna. Hushållen uppmanas dock att koka vattnet.

03.00: Eslöv, Hurva och Löberöd  drabbas av strömavbrott. Som mest är 14 000 hushåll utan el. Vid 08.30-tiden är strömmen tillbaka. Orsaken till avbrottet ska vara det kalla värdet som gör att en 
en lina brister och faller ner på de strömförande delarna i ett ställverk, vilket orsakar kortslutning.

Publicerad 09 January 2017 05:00