Shettlandsponnyn Nilla fick hämta ut Sparbanksstiftelsens check när Landskrona ridklubb tilldelades 15 500 kronor för att utveckla ungdomsverksamheten. ?

Shettlandsponnyn Nilla fick hämta ut Sparbanksstiftelsens check när Landskrona ridklubb tilldelades 15 500 kronor för att utveckla ungdomsverksamheten. ?

Ponnyn Nilla hämtade ut check på banken

LANDSKRONA. ?När Landskrona ridklubb fått stöd från Sparbanksstiftelsen var det självklart att ponnyn Nilla skulle hämta ut checken.

15 500 kronor har Landskrona ridklubb fått för att utveckla ungdomsverksamheten. När checken skulle hämtas var det shetlandsponnyn Nilla som klev in på banken.
– Vi tyckte att det skulle bli lite mer av det när ungdomarna kom dit. Och det blev en viss uppståndelse, säger ridskolechefen Nina Persson.
– Först var man på banken lite orolig om vi skulle kunna ta med henne in, men när de såg hur lite och snäll hon var fick hon ett varm välkomnande.
Pengarna ska gå ?till ridklubbens ungsomssektion för att bland annat ge ungdomarna ledarskapsutbildning men även för att kunna aktivera fler ungdomar inom klubben genom bland annat filmkvällar och övernattningar som bidraget ska finansiera.
– Det är viktigt att ungdomarna i klubben lär känna varandra. I vanliga fall ses man kanske en gång i veckan under ridlektionerna, men genom aktiviteter kan man få bättre kontakt, säger Nina Persson.
Vad Nilla anser ?om saken är oklart, men bankbesöket klarade hon galant.
– Det gick bra. Vi hade med en skyffel och kvast så vi snabbt kunde rycka in om hon blev nervös och vi skulle behöva städa. Men vi klarade oss från en olycka.

Publicerad 31 January 2017 13:45