Raketer mot poliser under kaosartad nyårsnatt

Av
Anders G Bergquist

SKÅNE. Nyårsnatten har varit betydligt stökigare än vanligt, med ett stort antal anmälningar om bränder och raketbeskjutningar mot privatpersoner. Värst var situationen för Kristianstadspolisen och räddningstjänsten. Där började det brinna på flera ställen samtidigt.

– Det har varit våldsamt upplopp, och kastats både sten och raketer mot polispatruller i Näsby, berättar Anna Göransson vid polisens kommunikationscentral. 

Från Kristianstad och Hässleholm kommer anmälningar om att privatpersoner träffats av raketer. Eftersom det varit uppsåtligt rubriceras dessa händelser som misshandel.

Mellan klockan 18.00 och 06.00 kommer fler än 15 anmälningar in om bränder i Skåne.

Ett antal fall av misshandel och rån rapporteras, liksom en man som blottade sig för förbipasserande på Bergsgatan i Malmö.

Beskjutning med raketer mot privatpersoner är annars det som tagit mest resurser för polisen. I Malmö har pågatåg beskjutits och i Lund besköts bussar.

Efter klockan 04.30 har det lugnat ned sig och antalet anmälningar har avtagit. Ingen har skadats allvarligt, efter vad som framkommit vid åttatiden på nyårsdagens morgon.

Publicerad 01 January 2018 07:22