Leif GW Persson.

Leif GW Persson. Foto. Scanpix Ritzau /Morten Germund

Nu kan du jaga bovar på GW:s vis - Skåneföretag släpper nytt familjespel

"Det är rätt klurigt att vara GW"

SKÅNE.

Går du och drömmer om att lösa kriminalfall eller vill du bara få känna på hur det är att göra det förbjudna? Nu har du chansen. För knappt två år sedan tog Alga, som ingår i varumärket BRIO, kontakt med den kände kriminologen och författaren Leif GW Persson. De hade nämligen ett förlag på ett nytt brädspel.

Av
Maja Bergqvist

– Leif GW var lite svårflörtad från början. Sen insåg han att det faktiskt var en riktigt bra idé, säger Annika Furuvik som är utvecklings- och marknadschef på Alga.

Annika Furuvik, utvecklings- och marknadschef för Alga

Annika Furuvik, utvecklings- och marknadschef för Alga Foto: Pressbild, Alga

Leif GW Persson har hjälpt till i utvecklingen av spelet, bland annat genom att skriva texter. Annika Furuvik säger att hon är glad över att intresset från alla parter varit stort. Det är första gången i företagets historia som de har en licens av så här stor dignitet

Själva spelet är upprättstående där spelaren på ena planhalvan spelar GW. Det gäller att lista ut hur brottslingarna på andra sidan rör sig och sedan häkta dem.

Som utvecklingschef har Annika Furuvik testat spelet, som fått namnet GW:s brott, många gånger.

Vilken roll föredrar du själv att spela?

– Jag tycker att det är rätt klurigt att vara GW. Man måste tänka rätt mycket. Men lyckan är stor när man väl lyckats få tag på brottslingarna, säger Annika Furuvik.

GW:s brott är ett strategiskt förflyttningsspel. Det gäller att kunna förutse nästa drag.

GW:s brott är ett strategiskt förflyttningsspel. Det gäller att kunna förutse nästa drag. Foto: Pressbild, Alga

– Det här är mitt bidrag till minskad uppkoppling och självvald ensamhet, till förmån för mer kvalitetstid runt köksbordet med nära och kära, säger Leif GW Persson i ett pressmeddelande.

Publicerad 01 August 2018 10:20