Bilden är ett montage.

Bilden är ett montage. Foto: Mostphotos.com

SMHI: Spridda skurar i Skåne med risk för halka

Regn och plusgrader byts mot kyligare väder

SKÅNE. De närmsta dagarna kommer att bli blöta och på sina håll kylnar nederbörden till snö. I slutet på veckan blir det desto kallare med risk för halka.

Av
Andreas Holm

– Från natten mot torsdag och framåt kryper temperaturen ner under nollan. Då blir vägbanorna också kalla med en högre halkrisk, säger Max Lindberg Stoltz, meteorolog på SMHI.

På flera håll i Skåne har regnet fallit under tisdagen och mer ser det ut att bli. Temperaturen håller sig dock på plussidan och kan nå bekväma sex plusgrader under tisdagen. Sedan vänder det.

– Vinden vänder och ett lågtryck drar in strax söder om Skåne vilket ger kallare luft i hela landet. Nederbörden övergår allt mer i snö, men det handlar inte om några större mängder. På de flesta håll blir det snarare tal om blötare inslag, säger Max Lindberg Stoltz.

Molnen drar vidare och under onsdagen klarnar det upp.

– Kanske kan vi få se solen lysa innan den går ner igen. Under kvällen blir det kallare och på torsdagens morgon ser det ut att bli runt fem minugrader. Det kommer bli kallare och allt halare vägbanor. Men någon mer snö kan jag inte se i prognosen just nu.

Publicerad 08 January 2019 14:23