Foto. Mostphotos.com

Här är appen som får din tonåring att svara – oavsett de vill eller ej

Låser telefonen för användning vid avvisat samtal

SVERIGE. Hur många gånger har din tonåring klickat dig i örat eller struntat i att ringa tillbaka vid missat samtal? Nu finns lösningen i en app som låser all användning av telefonen tills mamma eller pappa fått svar.

Trots att de flesta inte går en halv meter utan sin telefon kan det i bland vara nästintill omöjligt att få tag på dem. Utvecklaren Nick Herbert har genom sin app Replay ASAP hittat lösningen.

Appen länkar samman två eller fler telefoner som säkrar att ingen av parterna kan använda sin telefon innan motparten svarat.

Förutom ett sätt för föräldrar att tvinga sina barn att svara på deras samtal innan de kan fortsätta till nästa level i Fortnite så kan appen med fördel användas för att undgå att missa viktiga samtal, hålla koll på möten eller hålla koll på äldre familjemedlemmar.

Appen skapades redan 2017, men på senare tid har dess användning fullkomligt exploderat. I dag finns den installerad på fler än 75 000 telefoner.

För tillfället finns appen bara till Android, men enligt utvecklaren kommer en version till Iphone vara klar inom snar framtid.

Publicerad 17 January 2019 11:24