En man i 30-årsåldern riskerar nu skadestånd efter att han ska ha kastat in flaskor mot fotbollsplanen på Olympia under Skånederbyt HIF-BoIS i somras.

En man i 30-årsåldern riskerar nu skadestånd efter att han ska ha kastat in flaskor mot fotbollsplanen på Olympia under Skånederbyt HIF-BoIS i somras. Foto: Polisens utredning

Maskerad man kastade in flaskor på plan under Skånederby – åtalas

Riskerar drygt 13 000 kronor i skadestånd

HELSINGBORG/LANDSKRONA.

En man hemmahörande i Landskrona kastade in flaskor på planen under Skånderbyt HIF-BoIS på Olympia i somras. Nu åtalas han för brott mot ordningslagen och riskerar skadestånd.

Av
Ida Asplund-Ådahl

Det var under Skånederbyt på Olympia mellan Helsingborgs IF och Landskrona BoIS som en man i 30-årsåldern ska ha kastat flaskor som landade på planen och på läktaren.

Mannen, som maskerat sig för matchen, ska ha befunnit sig på bortaläktaren och kastat flaskor mot plan. En hamnade på planen, en annan flaska på läktaren. Personen filmades och på väg ut från arenan stoppades han av ordningsvakter och överlämnades till polis på plats.

I förhör nekar mannen till brott.

Nu åtalas han vid Helsingborgs tingsrätt för brott mot ordningslagen för att ha kastat flaskor men även för maskeringen. Påföljdförslag är enligt åklagare 13 800 kronor, 60 dagsböter à 230 kronor.

Publicerad 30 January 2019 07:00