Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Arkivbild

Tjuv försökte stjäla bil – låstes in i fordonet av ägaren

Hade även dukat upp kaviar och öl i bilägarens villa

HÄLJARP.

En tjuv tog sig in i en villa i Häljarp. Där hade han tänt ljus och dukat fram kaviar och upptäcktes sedan när han försökte stjäla bilen från garaget. Men i inväntan på polis lyckades husägaren låsa in den misstänkte tjuven i fordonet.

Det var på natten som husägaren vaknade av att bilen i garaget startade. Mannen for ut och tjuven hade inte kommit iväg med fordonet.

Mannen i bilen kastade då ut saker mot bilägaren, bland annat bilnyckeln. Ägaren fattade då nyckeln och låste in tjuven i fordonet för att invänta polis.

Den misstänkte biltjuven hade även stökat omkring inne i huset. Bland annat upptäcktes det att han hade tänt ljus och hade även plockat fram kaviar och öl, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

När mannen ställdes inför rätta ska han ha uppgett att han vid tillfället för inbrottet 2017 gick på psykosmediciner och att han då inte heller hade något hem.

Mannen dömdes vid Lunds tingsrätt till sju månaders fängelse för grov stöld samt även en misshandel som ska ha ägt rum vid annat tillfälle.

Publicerad 27 February 2019 10:48