Matfestivalen kan komma till en ännu en ny ort redan nästa år.

Matfestivalen kan komma till en ännu en ny ort redan nästa år. Foto: Adobe Stock.

Matfestivalen lämnar Brösarp för Landskrona

Föreningen: "Inte omöjligt att festivalen hålls på en annan ort inom några år"

BRÖSARP/LANDSKRONA.

Efter fem år så flyttar Skånes matfestival till Landskrona, rapporterar skd.se. Den 6 juli kommer man arrangera en matfestival vid Halvmånen.

Av
André Kvist

Ett par tusen personer har under åren besökt matfestivalen som demonstrerade skånsk mat- och dryckeskultur. Festivalen drivs sedan tre år tillbaka som en ekonomisk förening och det är med viss tyngd i hjärtat som man nu lämnar Brösarp efter fem år.

– Men matfestivalens syfte är att lyfta matkultur och dryckeskultur i Skåne. Att då flytta till en annan plats och där lyfta fram mat och producenter är givetvis bra, säger Anders Albäck från föreningen till tidningen.

Det finns även ekonomiska skäl till festivalens nya adress. Flera avtal med sponsorer har löpt ut och när erbjudandet från Landskrona kom så var det lägligt.

– Hade vi stannat i Brösarp så hade vi fått jaga nya sponsorer, vilket så klart är en uppgift som är ganska svår. När vi blev kontaktade av Landskrona om ett samarbete så passade det väldigt bra.

Den 6 juli arrangeras således matfestivalen vid Halvmånen i Landskrona. I år satsar man extra på hållbarhet och skånsk dryckeskultur. Samtidigt är det inte omöjligt att detta är en engångsföreteelse.

– Det är viktigt att poängtera att redan i början, när vi samarbetade med Livsmedelsakademin i Malmö, påpekades att festivalen borde hållas på olika platser i Skåne. Så den idén fanns redan från allra första början. Det är inte omöjligt att festivalen hålls på en annan ort inom några år, säger Anders Cederberg, till skd.

Publicerad 27 March 2019 15:31