Nu går Ikea ut och uppmanar kunder att fästa klaffen på skötbordet med de medföljande säkerhetsbeslagen. Den som har kastat beslagen kan kontakta möbelvaruhuset och få nya kostnadsfritt.

Nu går Ikea ut och uppmanar kunder att fästa klaffen på skötbordet med de medföljande säkerhetsbeslagen. Den som har kastat beslagen kan kontakta möbelvaruhuset och få nya kostnadsfritt. Foto: Scanpix Denmark/NIELS AHLMANN OLESEN

Småbarnsföräldrar varnas: Se till att möbeln är rätt monterad

"Vi är väldigt ledsna över att höra om de här incidenterna"

SVERIGE. På kort tid har tre barn fallit ner från skötbordet Sundvik. Nu går Ikea ut och uppmanar kunder att fästa klaffen på skötbordet med de medföljande säkerhetsbeslagen. Den som har kastat beslagen kan kontakta möbelvaruhuset och få nya kostnadsfritt.

– Säkra produkter har alltid högsta prioritet hos Ikea och vi är väldigt ledsna över att höra om de här incidenterna, men tacksamma över att barnen, enligt den information vi har fått, mår bra. Ikea har nu vidtagit försiktighetsåtgärder och kommer att ytterligare förbättra produktkommunikationen, säger affärområdeschef Emelie Knoester i ett pressmeddelande.

Den aktuella produkten används till att byta blöjor på småbarn, men fungerar även som förvaringsmöbel. Ikea anser att produkten är säker under förutsättning att den faktiskt används enligt medföljande instruktioner.

Kunder som har eventuella frågor uppmanas kontakta Ikeas kundservice på 0775-700 500 eller IKEA.se/kontakt.

Skötbordet Sundvik

Skötbordet Sundvik Foto: Ikea

Publicerad 30 April 2019 10:11