Angelika Prick, Markus Granseth, Malin Olsson och Alex Hermansson är årets programledare i

Angelika Prick, Markus Granseth, Malin Olsson och Alex Hermansson är årets programledare i "Sommarlov". Foto: Mattias Ankrah /SVT

Här är barnens nya sommarkompis: "En dröm som blir sann"

SVT:s "Sommarlov" återvänder med ny Bolibompa-profil

SVERIGE. Snart drar årets sändningar av "Sommarlov" igång med inspelningar från Beijers park i Malmö. Morgonprogrammet leds vanligtvis av Malin Olsson, Alex Hermansson och Angelika Prick – men i år får trion sällskap av Bolibompa-stjärnan Markus Granseth.

Av
Maja Wiezell

Det är nu klart vilka som följer med under sommarlovsmorgnarna i Malmö. De tidigare programledarna får ett nytt tillskott av profil som arbetat inom branschen i över tio år.

Markus Granseth är ett känt namn inom barnkanalen och har under flera år varit programledare och manusförfattare för Bolibompa. Förutom det mest framgångsrika barnprogrammet har han även varit medverkande i SVT:s Lilla Sportspegeln och Morgonshowen. Listan är lång och fortsätter att växa.

– Jag har länge haft en dröm att leda "Sommarlov" och det är med stor vördnad jag tar mig an uppgiften. Programmet är ju en riktig härlig tradition, vad vore en sommar utan "Sommarlov"?, säger Markus Granseth i ett uttalande.

Temat för årets program är hjärnan. Programledarna kommer att få besök av hjärnexperter och introducera tittarna för flera kluriga utmaningar.

– Årets tema, hjärnan, ligger mig extremt varmt om hjärtat. Jag gillar teknik, uppfinningar och vetenskap, berättar Markus Granseth.

Markus Granseth, Malin Olsson, Alex Hermansson och Angelika Prick.

Markus Granseth, Malin Olsson, Alex Hermansson och Angelika Prick. Foto. Mattias Ankrah /SVT

Även Malmöprofilen och skådespelaren Marianne Mörck kommer att gästa "Sommarlov", i rollen som kapten Doris. Den nya karaktären ska ha tappat minnet och fastnat med sin ubåt på botten av Sommarlovssjön.

I år får "Sommarlov" också besök av Sommarskuggan, en av Barnkanalens busar som bland annat har skapat en skuggtromb som hotar hela Sommarlovsplatsen.

– Extra kul är det att träffa så många i vår publik – nästan 100 000 barn och föräldrar besöker barnens Sommarlovsparadis Beijers park i Malmö dit alla är välkomna varje vardag, säger Petter Bragée, programchef SVT Malmö i en tidigare kommentar.

Det krävs ingen föranmälan för att vara publik och sändningarna sker på vardagarna i Beijers Park i Malmö mellan 9:00 - ca. 10:30. "Sommarlov" har premiär måndagen den 10 juni och visas fram till den 16 augusti. Morgonsändningarna visas i SVT och Barnkanalen kl. 9.00, dagen efter de spelats in i Beijers Park.

Publicerad 14 May 2019 11:00