Ulf Thysell, VD på NSVA.

Ulf Thysell, VD på NSVA. Foto: Studio-e.se/Rickard

NSVA tänker fortsätta använda stoppad logga

"Därför fortsätter vi använda vår logga som vanligt"

SKÅNE.

NSVA fick rätten att använda sin logotyp stoppad av ett spanskt byggbolag. Nu tar de strid för de tre dropparna.

Av
Felix Alnemark

I slutet på maj beslutade Patent- och registreringsverket att upphäva tre av de fyra klasser som NSVA varumärketsskyddat sin logotyp i. Det beslutet ska det skånska vatten- och avloppsbolaget överklaga.

Den är väsentlig för oss

NSVA:s logotyp.

NSVA:s logotyp. Foto: NSVA

– Vi har fortfarande skydd i klass 40 som handlar om vattenrening och behandling av avloppsvatten. Den är väsentlig för oss så därför fortsätter vi använda vår logga som vanligt, säger Ulf Thysell, VD för NSVA, i ett pressutskick

Han tycker inte att den spanska byggkoncernen är en konkurrent på någon marknad.

– Därför menar vi att användningen i verkligheten ska beaktas, inte bara två registreringar på pappret mot varandra, säger Ulf Thysell.

NSVA ägs av kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Svalöv och Åstorp.

NSVA har fortfarande skydd för sin logga i klassen vattenrening.

De klasser bolaget förlorat i är:

Installation av apparater för vattenförsörjning; rengöring av rörsystem för vattentillförsel; installation av avlopp; avloppsrensningstjänster; renovering av avloppsrör.

Tömning (flytt) av innehållet i avloppsbrunnar; vattendistribution och vattentillförsel; lagring av avfall; transport; insamling av avfallscontainrar; uthyrning av behållare för hantering avfall.

Analys av vatten; övervakning av vattenkvalitet; övervakning av verksamhet som påverkar miljön i väg- och vattenkonstruktioner; övervakning av händelser som påverkar miljön i väg- och vattenkonstruktioner.

Publicerad 14 June 2019 14:09