Polisens bombtekniker på plats efter explosionen på Östergatan.

Polisens bombtekniker på plats efter explosionen på Östergatan. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

23-åring dömd för sprängning överklagar dom

Dömdes till tre års fängelse

LANDSKRONA.

Den 23-årige man som, tillsammans med en 29-åring, dömts till fängelse för sprängningen på Östergatan i fjol överklagar nu domen och hävdar att han är oskyldig.

Det var i september i fjol som en sprängladdning detonerade i en portuppgång på Östergatan i Landskrona. Explosionen orsakade omfattande skador och två personbilar fick stora skador.

En kort stund senare inträffade en olycka i en rondell. I fordonet fanns de två männen, 23 respektive 29 år gamla, som i början av juni i år dömdes till tre års fängelse för allmänfarlig ödeläggelse.

Men nu överklagar 23-åringen. Enligt försvarsadvokaten Lars Kruse är klienten oskyldig och han anser att bevismaterialet inte går ihop, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Vittnen ska ha sett två män på platsen vid sprängningen som enligt uppgift var cirka 1,75-1,80 centimeter långa.

– Min klient är 1,97 och vägde vid tillfället 120–130 kilo. Den andra mannen är 1,68 tror jag. Ser man de här två tillsammans skulle man tänka att oj det här var ett omaka par. Det är något du skulle lägga märke till rimligen. Det har tingsrätten överhuvudtaget inte vägt in, säger Lars Kruse till HD.

Enligt Lars Kruse finns det tveksamheter kring de tre kabelstumpar som hittades på Östergatan och även kring bilen, av märket Audi, som männen färdades i.

Publicerad 18 June 2019 09:43