Genrebild. Kvinnan på bilden har inget med händelsen att göra.

Genrebild. Kvinnan på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Adobe Stock

Träff via dejtingsida slutade med våldtäkt – man döms till fängelse

Ljög om sitt namn och utseende under årslång kontakt

NV-SKÅNE.

En kvinna hemmahörande i nordvästra Skåne fick kontakt med en man i 50-årsåldern på en dejtingsida. När de efter lång kontakt tillslut träffades dök en man upp med ett helt annat namn och utseende än det som fanns på sajten. Mannen förgrep sig på kvinnan i hennes hem. Nu döms han till två års fängelse.

Kvinnan och mannen, som är hemmahörande i Danmark, kom i kontakt med varandra på en dejtingsida för ungefär ett och ett halvt år sedan. Efter en tids chattande upphörde kontakten.

I början av 2019 fick kvinnan ett sms av mannen, vilket medförde att de pratade i telefon. Mannen förklarade att de hade chattat med varandra ett drygt år tidigare och att han hade fått fram kvinnans telefonnummer då både hennes för- och efternamn fanns på dejtingsidan.

De höll kontakten via sms och telefonsamtal. De ska ha pratat om allt från jobb till barn, men även sex ska ha kommit på tal. Vid något tillfälle ska mannen och kvinnan haft telefonsex. Kvinnan frågade upprepade gånger efter en bild på mannen, något hon aldrig fick. Hon tyckte det var konstigt, men då hon var ovan vid dejting fäste hon inte någon större vikt vid det, har hon uppgett i förhör.

Efter en tid stämde de träff och skulle äta frukost hemma hos kvinnan. När mannen dök upp stämde inte utseendet överrens med bilden på honom som fanns på dejtingsidan. Kvinnan kände inte heller igen hans röst. Hon visade tydligt sitt missnöje över detta. Mannen hade i telefonsamtal bedyrat att det inte var någon fara att träffas, även om kvinnan hade sagt att hon var rädd för att träffa någon.

De satte sig på sängen och pratade i enrumslägenheten. Sedan gick allt väldigt fort, har kvinnan uppgett i förhör. Mannen sa åt henne att lägga sig ner och när hon gjorde motstånd blev hon nedputtad. Sedan fick hon något hårt tryckt över bröstet och ska sedan ha känt en smärta i underlivet. Efter övergreppet ska mannen ha sagt "förlåt, förlåt, förlåt" flera gånger.

Kvinnan rusade in på toaletten, duschade och skrek att han skulle försvinna. När hon kom ut var mannen kvar och hon sprang ut mot sin bil. Mannen följde efter ut och körde efter henne, men efter en stund lyckades hon skaka av sig förrövaren.

Kvinnan ska ha haft blåmärken över kroppen efter händelsen och det konstaterades en spricka i underlivet vid en gynundersökning. Hon blödde från underlivet i en vecka.

Mannen medger att han och kvinnan haft sex men hävdar i förhör att det varit med ömsesidighet från bådas sida. Han döms nu vid Helsingborgs tingsrätt för våldtäkt av normalgraden till två års fängelse. Han ska även betala skadestånd till kvinnan, 100 000 kronor för kränkning och 15 000 kronor för sveda och värk. Mannen sitter kvar häktad till domen vunnit laga kraft.

Publicerad 11 July 2019 15:33