Båda parter har lämnat olika versioner om vad som hänt. Läraren uppges efter omständigheterna må bra.

Båda parter har lämnat olika versioner om vad som hänt. Läraren uppges efter omständigheterna må bra. Foto: Ritzau Scanpix/Adobe Stock

Äldre lärarvikarie slagen av elever – polis fick tillkallas

Stängs av i en vecka från undervisningen

LANDSKRONA. Den äldre lärarvikarien blev misshandlad med sparkar och slag. Situationen blev så pass våldsam att polis fick tillkallas.

Misshandeln ska ha inträffat förra fredagen på en skola i Landskrona kommun, rapporterar Helsingborgs Dagblad. Den aktuella vikarien har gått i pension men hoppar in som timvikarie.

– Enligt den utredning som görs har två elever gett sig på en lärare fysiskt. Annan skolpersonal har ingripit och tillkallat polis eftersom de varit så pass våldsamma, säger grundskolechef Anna Ericsson till tidningen.

Båda parter har lämnat olika versioner om vad som hänt. Efter händelsen beslutade rektorn att stänga av två minderåriga elever från undervisningen i en vecka.

Läraren uppges efter omständigheterna må bra.

– Kommunen har erbjudit honom företagshälsovård, och rektor är ett stor stöd för honom. Han känner sig trygg med hur processen har hanterats och känner sig trygg med att komma tillbaka till skolan, säger Anna Ericsson till Helsingborgs Dagblad.

Publicerad 02 September 2019 19:06