"Jag tycker att det är rimligt att människor själva får bestämma när i veckan man ska köpa alkohol", säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer. Foto: Systembolaget/Pressbild

M-ledningen vill ha söndagsöppet på Systembolaget

"Din frihet att bestämma över ditt eget liv"

SVERIGE. Staten ska inte bestämma vilka dagar i veckan du får handla alkohol. Det anser Moderaternas partiledning som vill ha söndagsöppet på Systembolaget. "För oss handlar det om din frihet att bestämma över ditt eget liv", skriver partiet på Facebook.

Längre öppettider på vardagar och lördagsöppet. Genom åren har flera lättnader införts när det gäller Systembolaget. Moderaternas partiledning vill ta det steget längre genom att låta svenskarna köpa exempelvis vin till maten även på en söndag.

– Jag tycker att det är rimligt att människor själva får bestämma när i veckan man ska köpa alkohol. Det är i grund och botten vår utgångspunkt, säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer till Sveriges Radio.

Förslaget kommer att läggas fram under paristämman i oktober. Om det går igenom blir M det första riksdagspartiet att driva frågan.

Publicerad 13 September 2019 08:54