Luciakören underhöll med skönsång innan det avslöjades vem som blivit årets Lucia.

Luciakören underhöll med skönsång innan det avslöjades vem som blivit årets Lucia. Foto: Jenny Lindén

Rebecca blev Landskronas Lucia

Nu väntar intensiv tid till Luciadagen

Av
Per Eeg-Olofsson

Under söndagen började nedräkningen mot jul, med första advent och skyltsöndagen. En traditionstyngd dag på flera sätt, och en av de etablerade traditionerna i Landskrona är att det under denna dag avslöjas vem som är årets Lucia.

Så även i år, även om Landskrona stad och Citysamverkan i år valt en annan plats för året skyltsöndagsevent. Teaterplatsen, det nyanlagda torget framför Landskrona teater, hade valts framför tidigare platsen Rådhustorget.

Kommunens destinationsutvecklare Thorsten Karlén fick hedersuppdraget att avslöja vilken av de sju kandidaterna som fått flest röster i omröstningen om vem som blir 2019 års Lucia i Landskrona, efter att dessa anlänt till platsen med facklor i händerna. Efter intervjuer med kandidaterna och skönsång avslöjades vinnaren: Rebecca Björklund, 16 år.

Rebecca Björklund, 16 år, är Landskronas Lucia 2019.

Rebecca Björklund, 16 år, är Landskronas Lucia 2019. Foto: Jenny Lindén

Nu väntar några intensiva veckor för Rebecca och de andra i Luciakören, med fler repetitioner, och naturligtvis fler uppträdanden och konsert på Luciadagen den 13 december. Stora finalen blir konserten i Sofia Albertina kyrka som börjar klockan 19. Då blir det även traditionsenlig kröning av årets Lucia.

Publicerad 02 December 2019 19:00