På hembygdsgården i Asmundtorp blir det

På hembygdsgården i Asmundtorp blir det "gammaldags julmarknad". Foto: Arkiv

Veckans julpaket: detta händer nästa helg

Av
Per Eeg-Olofsson

Fick du inte nog av glöggmys och bjällerklang under den gångna helgen med första advent? Det finns ingen anledning till oro - redan nu till helgen finns det flera nya julevenemang att välja mellan. Här kan du känna in julstämningen under nästa helg.

Julmarknad på Axeltofta koloniområde

Kolonisterna på Axeltofta bjuder in till julmarknad. Tomten kommer finnas på plats och ta emot önskelistor, kaféet är öppet och det kommer finnas korv och hamburgare till försäljning.

När? Söndag 8 december, klockan 13-18.

Var? Axeltofta koloniområde.

Gammaldags julmarknad på hembygdsgården

Hembygdsgården i Asmundtorp håller öppet för en gammaldags julmarknad. På programmet står godisutdelning från tomten, julpyssel, julfika med hembakat, varmkorv, glögg, försäljning av hemstöpta ljus, blommor, hantverk med mera. Arrangörer är Asmundtorps byalag, Hembygdsföreningen Rönnebergs härad och Häljarps församling.

När? Söndag 8 december, klockan 14 till 17.

Var? Hembygdsgården i Asmundtorp.

Divertimentos julkonsert i Borstahusen kapell

I körtäta staden Landskrona är Divertimento en av de äldsta och mest etablerade körerna. Etablerad är även körens julkonsert, som i år blir den 8 december. Platsen är som vanligt Borstahusens kapell, biljetter kostar 100 kronor och kan köpas på plats från klockan 17.30. Betalning med swish eller kontant.

När? Söndag 8 december, klockan 18 till 19.30.

Var? Borstahusens kapell.

Kvarntorgets traditionella julmarknad

Kvarntorget, eller ”Plorren” i folkmun, brukar hysa en julmarknad som har bland de högsta idyllvärdena i staden. Som vanligt blir det traditionella bodar med ett 20-tal försäljare av hantverk och mat. Det blir även möjlighet att åka hästskjuts, träffa tomten, fika och köpa julgran. Det blir underhållning i form av skönsång från Kulturskolans Snäckorna, Kyrkans barnkör, Joyvoice och Alice och Ingrid. Klockan 16 kommer Landskronas Lucia förbi.

När? Söndag 8 december, klockan 12 till 18.

Var? Kvarntorget.

Publicerad 02 December 2019 13:00