Elvira Olofsson och Lilly Rosvall ser fram emot att spela USM-matcher på hemmaplan när deras klubb, GW Landskrona HK arrangerar USM steg 2 för F14.

Elvira Olofsson och Lilly Rosvall ser fram emot att spela USM-matcher på hemmaplan när deras klubb, GW Landskrona HK arrangerar USM steg 2 för F14. Foto: Jonas Lundin

Handbollstjejer får känna på hetluften på USM hemma

GW arrangerar steg 2 USM för F14 nästa helg

LANDSKRONA. Det är fredag, strax före klockan fem. Några tjejer väntar vid plankanten i Idrottshallen på att träningen ska börja. Det är Ida Nilsson Lindh, Lilly Rosvall och Elvira Olofsson, F14- spelare i GW Landskrona HK. Här ska de nästa helg, den 14-15 december, spela USM steg 2.

Av
Jonas Lundin

Vissa fördelar kan det finnas med att spela turneringen på hemmaplan, tycker tjejerna.

– Det är inte så långt att köra, säger Elvira Olofsson.

– Att det kommer mer folk som man känner kanske, säger Lilly Rosvall.

– Klubben tjänar pengar, om folk köper saker i kiosken, fyller Elvira Olofsson i.

Nu i steg 2 på USM kommer de att få möta BK Heid 2, Stenungssunds HK och Kävlinge HK. Lite viktigt är det att vinna, men det viktigaste är att ha roligt, tycker de. Det är också givande socialt sett.

– Det är väldigt kul. Man får nya vänner, lära känna många fler, säger Lilly Rosvall.

– Man blir nära med alla i laget, när man åker bort på cuper och sådant, säger Elvira Olofsson.

Tränare Stefan Frisk dyker upp och vi pratar om vilka fördelar det finns med att arrangera en deltävling i USM. Det är rätt så mycket jobb bakom.

Stefan Frisk, tränare.

Stefan Frisk, tränare. Foto: Jonas Lundin

– Vi har gjort det ett par gånger. Vi har en rätt bra organisation, en bas som sköter det mesta. Sedan är det föräldrar som gör jobbet, säger han.

– Om vi har möjlighet att arrangera våra steg, så vill vi det. Det är oftast roligare för tjejerna eller killarna, det blir lite mer folk som kommer och hejar. Rent ekonomiskt så är det mer fördelaktigt att vara hemma, säger Stefan Frisk som tycker att USM också är en möjlighet att få marknadsföra föreningen.

En turnering som USM är mer än bara handbollsmatcher.

– Vi vill att våra lag ska representera och vara med. Jag tycker att det är viktigt att de får känna på det. Det blir ändå lite press, omedvetet, och de får lära sig hantera det, säger Stefan Frisk.

– Jag brukar säga det att de måste våga misslyckas. Annars kommer de aldrig att lära sig.

Steg 2 USM för F14.

Den 14-15 december i Idrottshallen

Publicerad 04 December 2019 08:30