Gun och Christer Hedin tillsammans med Jan-Ingvar Persson som lett andra terminens Senior Sport School.

Gun och Christer Hedin tillsammans med Jan-Ingvar Persson som lett andra terminens Senior Sport School. Foto: Jonas Lundin

Högsta betyg till Senior Sport School i Svalöv

Päronmoussetårta och dragspel avslutade andra terminen

SVALÖV. På fredagen var det avslutning för andra terminen av Senior Sport School i Svalövs kommun. Nu håller de tidigare deltagarna tummarna för att det ska bli en fortsättning nästa termin, så att även andra ska kunna få ta del av olika aktiviteter och föreläsningar.

Av
Jonas Lundin

I kommunfullmäktigesalen håller deltagarna på och gör en utvärdering.

– Det har varit jättetrevligt. Det har varit minst 22 stycken på varje aktivitet och det har varit 24 gånger. De har varit väldigt aktiva, säger Gun Hedin, för dagen iklädd tomteluva.

Hon och maken Christer har lett det hela. Ibland har också Jan-Ingvar Persson ryckt in som ledare. Han var själv en av deltagarna den första terminen som Senior Sport School arrangerades i Svalövs kommun.

– När jag gått från våra träffar, så är man nästan hög. Det är så fruktansvärt roligt att träffa människor. Som att det var någon som sa att nej, jag vill inte vara med på fotboll. Sedan när det börjar så går de verkligen in för det, det är så roligt, säger Jan-Ingvar Persson.

Själv har spelat bowling, pingis och boule sedan tidigare.

– Jag motionerar mycket, så jag har egentligen alla dessa grejerna sedan innan.

Jan-Ingvar Persson, tidigare deltagare som vikarierat som ledare denna andra termin av Senior Sport School och Lena Wigrup-Nilsson som var med denna termin.

Jan-Ingvar Persson, tidigare deltagare som vikarierat som ledare denna andra termin av Senior Sport School och Lena Wigrup-Nilsson som var med denna termin. Foto: Jonas Lundin

I påföljande mingel, som ackompanjeras av Jan Lindbergs dragspelsmusik, dyker Lena Wigrup-Nilsson upp. Hon har ett stort leende på läpparna, en bit päronmoussetårta i ena handen och kaffe i den andra.

– Skriv att vi vill att kommunen borde ha fler kurser av detta. Allihop har tyckt det varit jätteroligt, säger hon.

På frågan om det är någon särskild aktivitet som hon fastnat för, så räknar hon upp flera stycken.

– Egentligen allting. Vi var på vandring med en skolklass, skytte var jätteroligt, och bordtennis. Jag blev förvånad att det fanns små föreningar som ville ta sig an oss. Och teorin har varit fantastisk, till exempel matlagningen, säger hon.

– Och så har man lärt känna många nya människor.

Gun Hedin, ledare på Senior Sport School, för dagen iförd tomteluva.

Gun Hedin, ledare på Senior Sport School, för dagen iförd tomteluva. Foto: Jonas Lundin

Håkan Stackebo kommer från Kågeröd.

– Allt som har med boll att göra tycker jag är roligt. Men även föreläsningarna om till exempel kost och motion. Det har gett en bra bakgrund.

Han lyfter fram ett samhällsperspektiv.

– Jag kan absolut rekommendera detta. Och det finns en poäng att kommunen är med i satsningen. Om det kan hålla medborgarna friskare och vid gott mod längre, så borde det vara till gagn för kommunen också.

Päronmoussetårtan var från Billeberga stenugnsbageri, som för övrigt Senior Sport School-ledarna Gun och Christer Hedin drivit tidigare.

Päronmoussetårtan var från Billeberga stenugnsbageri, som för övrigt Senior Sport School-ledarna Gun och Christer Hedin drivit tidigare. Foto: Jonas Lundin

Publicerad 06 December 2019 15:15