Nu ska Landskrona församling flytta sin personal från gamla pastorsexpeditionen (bilden), som de ska sälja, till församlingshemmet.

Nu ska Landskrona församling flytta sin personal från gamla pastorsexpeditionen (bilden), som de ska sälja, till församlingshemmet. Foto: Jonas Lundin

Kyrkan säljer gamla pastorsexpeditionen

Personalen flyttar in i församlingshemmet

LANDSKRONA. Landskrona församling ska sälja den gamla pastorsexpedition på Artellerigatan. Istället ska personalen flytta in i församlingshemmet.

Av
Jonas Lundin

– Vi har ett ålderstiget fastighetsbestånd som behöver rustas. Vi behöver minska antalet lokaler, säger Peter Grims, fastighetschef på Landskrona församling, till Landskronaposten/HD, som var först med att rapportera om det.

Gamla pastorsexpeditionen (ursprungligen nya Suellska stiftelsen) och församlingshemmet ligger bredvid varandra på Artillerigatan. Nu ska den gamla pastorsexpeditionen tömmas och personalen får flytta till församlingshemmet. Det ska dock först byggas om för kontorsändamål. Det ska vara klart efter sommarsemestern 2020. Själva ombyggnaden ska börja efter trettonhelgen, är det tänkt. Det blir också en viss utbyggnad på västra sidan av församlingshemmet, alltså mot gamla pastorsexpeditionen.

Flytten berör cirka 30 personer. Dessutom påverkas den verksamhet som normalt brukar hålla till på församlingshemmet, bland annat kören, som under ombyggnadstiden får använda Sofia Albertina, och barnverksamheten som tillfälligt flyttar till Borstahusen.

Själva pastorsexpeditionen ska säljas, än så länge är det oklart till vem. Dock troligen till någon som vill göra om den till bostäder, tror Peter Grims, enligt Landskronaposten/HD.

– Det finns ju redan mycket ledig kontorsyta i Landskrona. Vi har kontakt med bolag som är intresserade av fastigheten, säger han till tidningen.

Publicerad 09 December 2019 16:00