Gotländska Visbil öppnar inte verksamhet på Kronan, men däremot på annan plats i Landskrona, är tanken.

Gotländska Visbil öppnar inte verksamhet på Kronan, men däremot på annan plats i Landskrona, är tanken. Foto: Visbil

Bilhandlare skrotar planer på Kronan

Ingen ny bilhall på företagsområdet

LANDSKRONA. Lokaltidningen har tidigare skrivit om Visby-baserade bilfirman Visbils planer på att starta bilförsäljning med verkstad på verksamhetsområdet Kronan. Företaget tecknade ett markreservationsavtal med kommunen om ett cirka 7900 kvadratmeter stort område, men nu har företaget skrotat planerna, i alla fall på Kronan.

Av
Jonas Lundin

– Området växer så det knakar. Det känns som att jag skulle drunkna där ute på Kronan bland alla stora nyetableringar. I det sammanhanget är jag en liten spelare, säger Erik Sandblom, som äger Visbil, till Landskronaposten/HD som först rapporterade om det.

Visbil har verksamhet i Visby där firman säljer bilar av märkena Subaru, Jeep och Fiat. När Lokaltidningen tidigare pratade med Erik Sandblom berättade han att det inte endast var av affärsmässiga skäl som gjorde att han ville utöka verksamheten till Skåne – han hade flyttat till kärleken i Landskronatrakten och var intresserad av att driva en verksamhet även här.

– Min ambition är fortfarande att det ska bli en etablering i Landskrona. Jag är mycket lockad av Landskrona som stad och att ha med kommunen att göra, säger han till Landskronaposten/HD och fortsätter:

– Jag vet inte om jag ska bygga själv eller hyra en fastighet. Det är inte bestämt, säger han.

Marken på företagsparken Kronan är i praktiken slutsåld. Nu blir ett område alltså åter ledigt.

Publicerad 12 December 2019 11:23