Achmed Albasha, 21 år, var en av de som träffade Roodi Al Jumaili och Alaa Kalash från McDonalds.

Achmed Albasha, 21 år, var en av de som träffade Roodi Al Jumaili och Alaa Kalash från McDonalds. Foto: Daniel Henriksson/Svalövs kommun

Hamburgerkedja träffade unga jobbsökande

Letar personal i Svalöv - trots att restaurang saknas

Någon McDonalds-restaurang finns det inte i Svalöv, men det finns unga som söker jobb. Under fredagen arrangerades en rekryteringsträff hos Arbetsmarknadsenheten.

Av
Per Eeg-Olofsson

Det handlar om 12 tjänster på restaurangerna i Löddeköpinge, Landskrona och Eslöv, berättar Alaa Kalash, som är underchef på McDonalds i Löddeköpinge.

– Först är det som praktik och sedan blir det anställningar om det fungerar bra, berättar han.

Det gäller fem tjänster i Löddeköpinge, fem i Landskrona och två i Eslöv. Och det var en handfull Svalövsungdomar som kom till rekryteringsträffen under fredagen, berättar Alaa Kalash.

Att McDonalds rekryterar i Svalöv, när det inte finns någon restaurang i kommunen, kan verka lite konstigt. Men det har att göra med samarbetet med kommunens arbetsmarknadsenhet, förklarar Alaa Kalash.

- Ghadir* (Ghadir Mohamad, red. anm.) på arbetsmarknadsenheten är bra på att hitta jobbtalanger. Och det är ett bra sätt för oss att kunna träffa många jobbsökande på en gång.

Publicerad 16 December 2019 15:41