Torbjörn Ekelund (L) lämnar bildningsnämnden men sitter kvar i kommunstyrelsen.

Torbjörn Ekelund (L) lämnar bildningsnämnden men sitter kvar i kommunstyrelsen. Foto: Jonas Lundin/Arkiv

Liberalerna möblerar om

SVALÖV. Torbjörn Ekelund (L) har redan aviserat att han lämnar sitt uppdrag som ledamot i bildningsnämnden. Nu gör partiet ytterligare rockader på några viktiga politiska poster, med några nya namn.

Av
Jonas Lundin

Annelie Frykholm tar Torbjörn Ekelunds plats som ledamot i bildningsnämnden. Hon är till vardags förskollärare, dock i en annan kommun än Svalöv.

Tom Jensen har redan lämnat sin ersättarplats i styrelsen för de kommunala bolagen Svalövsbostäder och Svalövsfastigheter. Hans ersättare där blir Rune Olsson, en välkänd profil i Asmundtorp där han drivit Ica-butik under många år. Rune valdes också till ”Årets Asmundtorpare 1999”.

Sara B Selberg lämnar sin plats som ersättare i kommunstyrelsen. Till den platsen har nu Martin Gustafsson från Kågeröd valts. För Lokaltidningens läsare är han kanske bekant som pappa till Sigge som har en ovanlig muskelsjukdom och som förekommit i flera artiklar genom åren. Martin Gustafsson lämnar sitt uppdrag i vård- och omsorgsnämnden. Det uppdraget övertas tills vidare av Torbjörn Ekelund.

– Det är rena lyxen att ha så många duktiga människor i partiet som är beredda att ta ansvar för kommunens bästa, säger Torbjörn Ekelund i ett pressutskick.

Valen skedde vid kommunfullmäktiges möte den 16 december.

Publicerad 17 December 2019 10:30