Peter Haber, och andra numera rikskända skådespelare som var med när det begav sig, kan återses när det blir en heldag med filmade Skånska teatern-föreställningar på Landskrona teater.

Peter Haber, och andra numera rikskända skådespelare som var med när det begav sig, kan återses när det blir en heldag med filmade Skånska teatern-föreställningar på Landskrona teater. Foto: David Skoog

Frossa i Skånska teatern på vita duken

LANDSKRONA.

LANDSKRONA. Det har väl knappast undgått någon Landskronabo att Landskrona museum nu visar en utställning om en unik period i stadens kulturliv: de cirka 20 år som Skånska teatern fanns i Landskrona. Många Landskronabor var inblandade i verksamheten, både på och bredvid scenen. Därför kan det tänkas att många är intresserade av att återse några av uppsättningarna, nämligen de som filmades för SVT:s räkning, och av föreningen Harlekin. Lördagen den 18 januari blir det en heldag med visning av dessa på Landskrona teater. Först ut är ”Den övergivna dockan” klockan 13, följd av ”Midsommarnattsdröm” del 1 som startar 14.30. Efter en kort paus visas andra delen från klockan 16.15. Vid 17.45 blir det en längre paus, och klockan 18.30 börjar visningen av ”PARIS PARIS”. Sist ut är ”Kabaré med 9 liv” som startar klockan 20. Biljett till samtliga visningar kostar 100 kronor och kan köpas på tickster.com.

När? Lördag 18 januari, klockan 13 till 22.

Var? Landskrona teater.

Publicerad 04 January 2020 07:30