2019 kan den eldrivna bilen nå marknaden.

2019 kan den eldrivna bilen nå marknaden. "Intresset har varit stort", säger Unitis vd Lewis Horne. Foto: Uniti/Ida Asplund Ådahl

Uniti kan vara klara att släppa elbil i början av 2019

LANDSKRONA

. Lättviktsbilen driven på el kan vara redo att släppas i årsskiftet i början av 2019. Det stod klart under pressträffen som hölls i samband med kvällens lanseringsevent.

Intresset är stort för elbilen, bland annat byggd i kolfibermaterial, vars startgropar numera ligger i Thorns lokaler när det lundabaserade företaget valde att förlägga verksamheten i Landskrona. Under en presskonferens, i samband med lanseringseventet för elbilen och dit 2 000 samarbetspartners, investerare och media är inbjudna, framkom det att bilen skulle kunna vara ute på marknaden tredje eller fjärde kvartalet nästa år, men mest troligt i början av 2019.

– Vi kommer inte att skynda på processen. Vi släpper den när vi är helt nöjda, säger Lewis Horne, vd för Uniti.

I dagsläget har ungefär 1 000 stycken av den omkring 400 kilo lätta bilen, med upp till 300 kilometers körsträcka, förbeställts. En avgift på omkring 1 400 kronor avläggs vid bokningen men prislappen för bilen – grundversionen med två säten – landar på omkring 145 000 kronor. En uppdaterad variant vänats man får betala omkring 199 000 kronor för. Förbokningar kan numera göras via teknikkedjan Mediamarkt.

Men det finns saker kvar att göra, bland annat för att testa bilen. Något som bland annat görs i Indien – en av företagets tre huvudmarknader. Men bilen kan ses testköras närmre än så.

– Troligen kommer man kunna se testbilar i både Köpenhamn, Lund, Malmö, säger företagets vd.

Del av interiören.

Del av interiören. Foto: Uniti

Grundmodellen av bilen har två sittplatser.

Grundmodellen av bilen har två sittplatser. Foto: Uniti

Foto: Uniti

Foto: Uniti

Nyckeln till bilen i form av ett plastkort.

Nyckeln till bilen i form av ett plastkort. Foto: Uniti

Publicerad 07 December 2017 13:11