Monday Samuel tar klivet över kommungränsen från HIF, där han gjort två säsonger, till Landskrona BoIS.

Monday Samuel tar klivet över kommungränsen från HIF, där han gjort två säsonger, till Landskrona BoIS. Bildbyrån/Petter Arvidson

Monday Samuel klar för BoIS

LANDSKRONA

I går blev det klart att 24-årige Monday Samuel, senast från två säsonger i HIF, är redo för BoIS. För klubben har han skrivit på ett plus ett år.

Monday Samuel beskrivs som en kreativ, teknisk spelare som jobbar över stora ytor. Han är tänkt för position nummer 8, där Igor Asenijevic och Måns Ekvall spelar idag, men han ses som användbar överallt på mittfältet, skriver BoIS på klubbsajten.

– Han är en positiv spelare både på och utanför plan. Han har erfarenhet från Allsvenskan och Superettan och har dessutom lokal förankring då han och familjen bor i Helsingborg, säger BoIS sportchef Peter Swärdh till landskronabois.se

Samuels anses vara en välutbildad och rutinerad spelare som en gång upptäcktes av José Mourinho och värvades till ungdomsakademin i Benfica från sin afrikanska klubb Kwara Football Academy.

2012 värvades Monday till Ängelholms FF och spelade två säsonger i klubben. 2015 tog han klivet till Östersunds FK där det blev en säsong innan han började i Helsingborgs IF.

Monday Samuel är det andra nyförvärvet på en veckas tid. Förra torsdagen blev det klart att även Bakrudin Atajic är klar för BoIS.

Publicerad 16 January 2018 03:25