Granit Stagova är Landskrona BoIS tredje nyförvärv inför säsongen.

Granit Stagova är Landskrona BoIS tredje nyförvärv inför säsongen. Foto: Bildbyrån/Mathias Bergeld

Mittfältare från Mjällby blir BoIS tredje nyförvärv

LANDSKRONA.

Landskrona BoIS tredje nyförvärv 2018 blir Granit Stagova, 20-årig mittfältare från Mjällby AIF som fått sin fotbollsskolning i Malmö FF:s ungdomsavdelning och som har spelat i Kristianstad FC.

– Det känns fantastiskt roligt att jag äntligen hamnat i BoIS. Jag har ju varit på väg hit tidigare men då har det inte blivit någon övergång. Anledningen till att jag vill till BoIS är främst huvudtränare Agim Sopi men också att laget spelar en attraktiv fotboll och jag kan utvecklas för att ta steget ut i Europa, säger Granit Stagova till BoIS klubbsajt.

Han betraktas som en allround mittfältare som i princip kan användas på vilken position som helst på mittfältet.

Granit Stagova inledde sin fotbollsbana Malmö FF:s ungdomsavdelning som han lämnade för att spela division 1-fotboll i Kristianstads FC. 2016 spelade han samtliga seriematcher för KFC, 14 från start och sex inhopp. Det blev fyra mål i seriesammanhang.

– Åter en spelare med hyfsad lokal anknytning. Han har fått bra utbildning i MFF och skapat sig seniorrutin i Kristianstad och Mjällby, säger Peter. Granit svarade för många mål och assist i Mjällby och känns som en spelare som kan utvecklas till först och främst en bra Superettanspelare, säger BoIS sportchef Peter Swärdh på klubbens hemsida.

I fjol tog spelade Stagova i Mjällby AIF och även där blev det spel i samtliga seriematcher, 19 från start och tre inhopp. Målen blev sju till antalet.

Publicerad 17 January 2018 09:17