Prisbelönta komiker till Marieholm i sommar: Tobias Persson och Zinat Pirzadeh.

Prisbelönta komiker till Marieholm i sommar: Tobias Persson och Zinat Pirzadeh.

Barnlängtan och kulturkrockar

TECKOMATORP. Det är några av ämnena som lär locka till skratt på Restaurang Hardings i Marieholm i sommar. Då arrangerar Teckomatorps humorfabrik tre ståuppkvällar, för fjärde året i rad.

Av
Jonas Lundin

Årets huvudnamn har alla prisats på Svenska Standupgalan: Tobias Persson (den 27 juni), Thomas Oredsson (den 25 juli) och Zinat Pirzadeh (den 29 augusti). Tobias Persson är just nu på turné med sin föreställning ”Man på prov”. Mats Andersson på Teckomatorps humorfabrik har sett den.

– Det är en helt fantastisk föreställning om han och hans frus kamp för att lyckas bli föräldrar. De har varit ofrivilligt barnlösa länge och gått igenom nio stycken provrörsbefruktningar innan det lyckades. De har verkligen kämpat. Han går igenom hur fullständigt knäppt det är att gå igenom det här och vad man råkar ut för. Det är en väldigt rolig och hjärtevärmande föreställning, säger Mats Andersson.

Sommarens andra ståupp-kväll innefattar rutinerade Thomas Oredsson.

– Det är få i Sverige som hållit på lika länge som han. Han kommer som vanligt med deltagare från sin workshop på Fridhem. Det blir en överraskning för oss också. Det vet vi inte förrän någon vecka innan vilka som kommer. Det beror på vilka som anmält sig till workshopen, säger Mats Andersson.

Även det tredje namnet, Zinat Pirzadeh, har hållit på länge med ståupp.

– Jag brukar säga att hon har svart bälte i kulturkrockar och det slår åt alla håll. Det är både svenskar och iranier som får sig en släng av sleven. Hon har ju synts i lite filmer och tv-serier, säger Mats Andersson.

I vår har Teckomatorps Humorfabrik inget planerat arrangemang i Landskrona eller Svalöv.

– Vi har tankar på att vi ska köra något i Teckomatorp i höst, vi hoppas få tag på ett bra namn, säger Mats Andersson.

Biljetterna till föreställningarna på Restaurang Hardings säljs på restaurangen och på humorfabrikens hemsida.

Foto på Tobias Person: Robert Eldrim

Foto på Zinat Pirzadeh: Elisabeth Ohlson Wallin

Publicerad 20 April 2018 09:34