Noor Zadran och Emmanuel Okine är två av namnen som blivit klara för BoIS A-lagstrupp under veckan. Islänningen Alfons Sampsted är det tredje.

Noor Zadran och Emmanuel Okine är två av namnen som blivit klara för BoIS A-lagstrupp under veckan. Islänningen Alfons Sampsted är det tredje. Foto: Landskrona BoIS

Tre nya värvningar och lån till BoIS inför hösten

Två spelare in på säsongslån

LANDSKRONA. I veckan har det blivit officiellt klart med tre nya spelare i BoIS inför höstsäsongen. Isländske backen Alfons Sampsted lånas in från IFK Norrköping, ett lån som kommer vara hösten ut, det blev klart under onsdagen.

Av
Per Eeg-Olofsson

-Alfons är en löpstark ytterback med goda meriter från Allsvenskan och de isländska ungdomslandslagen, säger huvudtränare Agim Sopi till kubbens hemsida.

Att klubben kämpar med att få ekonomin att gå ihop är ingen hemlighet, och enligt Daniel Stålhammar, fotbollsansvarig i styrelsen, har lösningen med ett inlån en sådan aspekt.

- Med tanke på den skadesituation som uppstått i truppen är lösningen med Alfons bra för alla parter. Alfons får möjlighet till speltid samtidigt som vi breddar truppen utan att det belastar oss ekonomiskt, säger han till hemsidan.

Alfons är en löpstark ytterback med goda meriter från Allsvenskan och de isländska ungdomslandslagen.

Nya namn i A-truppen blir också Emmanuel Okine, 26 år och Noor Zadran, 23 år. Att mittbacken Okine, som närmast kommer från Kristianstad FC, varit påtänkt för BoIS kanske inte kommer som en överraskning för fansen, då han flera gånger provtränat med klubben. Okine har också ett gemensamt förflutet med Agim Sopi, som spelare i FC Rosengård, då Agim Sopi var tränare där.

– Med Emmanuel i truppen breddar vi försvaret där vi haft en del skadeproblem. Vi vet vad vi får av Okine, det är en stabil fighter. Nu närmast väntar en avstängning för Philip Andersson som även besvärats av sin häl och dessutom är Dennis Olofsson förmodligen borta större delen av hösten, säger Agim Sopi till klubbens hemsida.

Noor Zadran kommer närmast från IFK Malmö där han spelat både som ytter och som nia. Precis som med Alfons Sampsted så handlar det om ett lån, hösten ut.

- Noor har provtränat med laget ett par dagar och vi lyckades få till ett förmånligt låneavtal. Nu har de här tre spelarna vi tagit in i sommar en lång höst på sig att jobba för en plats i truppen även 2019 och dörren är väl inte helt stängd än, det kan fortfarande hända saker under silly season, kommenterar Daniel Stålhammar på hemsidan.

Publicerad 01 August 2018 17:12