Kan du få till en snyggare mustasch än Landskronabrandmannen Patrik Hjalmarsson och hans ”stegförarmustasch”? Instagramma den med taggen #landskronamustaschen.

Kan du få till en snyggare mustasch än Landskronabrandmannen Patrik Hjalmarsson och hans ”stegförarmustasch”? Instagramma den med taggen #landskronamustaschen. Foto: Niklas Wallentin/Creandia

Kan du få till en snyggare mustasch än Patrik?

Tävla med Landskronabrandmannen i kampen mot prostatacancer

LANDSKRONA. Under Lär känna dina bröst-dagen den 13 oktober kunde Landskronaborna rösta fram den brandman som odlat den snyggaste mustaschen. Nu kan du tävla och se om du kan få till en snyggare ”musche” än vinnaren Patrik Hjalmarsson. Tävlingen sker inför och under ”Mustaschkampen i Landskrona” den 10 november, ett event som uppmärksammar prostatacancer.

Av
Jonas Lundin

Av sex överläppsbevuxna brandmän så var det Patrik Hjalmarsson och hans ”stegförarmustasch” som föll Landskronaborna mest i smaken.

– Jag brukar ha både skägg och mustasch, men inför tävlingen så lät jag mustaschen växa sig lite längre än vad den normalt sett brukar vara. Jag har faktiskt låtit den växa, men nu börjar det bli lite jobbigt när man ska äta, säger Patrik Hjalmarsson, brandman på Räddningstjänsten Landskrona.

Kliar det?

– Nej, det är ingen fara. Men den hänger ner lite för mycket in i munnen när jag äter. Ofta är det lite matrester kvar i den. Jag är inte riktigt van vid den långa mustaschen.

Har du någon mustaschidol?

– Det är så många som har mustasch idag. Jag har ingen direkt favorit. Jag blir inspirerad att se alla andra som odlar.

Vem har snyggast mustasch, Charlie Chaplin eller mästerdetektiven Hercule Poirot?

– Poirot.

Mustaschkampen i Landskrona

Om du vill vara med och tävla, så lägg upp en bild på mustaschen på Instagram och tagga den med #landskronamustaschen. Det går också bra att tävla på stan den 10 november under eventet ”Mustaschkampen i Landskrona”. Då är också räddningstjänsten på plats för att utmana besökarna och dokumentera mustascher. Vinnaren utses av Räddningstjänsten Landskrona Svalöv och kontaktas för hämtning av pris efter eventet. Eventet ”Mustaschkampen i Landskrona” sker den 10 november klockan 10-16 i Team Sportias gamla lokaler på Järnvägsgatan 19. Arrangör är Landskrona Stad.

Publicerad 01 November 2018 08:30