Mats Andersson, representant för Teckomatorps Humorfabrik och Mats Persson, mottagare av Glädjepokalen.

Mats Andersson, representant för Teckomatorps Humorfabrik och Mats Persson, mottagare av Glädjepokalen. Foto: Tony Wirén

Han får den tredje Glädjepokalen

Delades ut i samband med julmarknaden

TECKOMATORP. Med ojämna mellanrum delar Teckomatorps Humorfabrik ut utmärkelsen Glädjepokalen. I samband med söndagens julmarknad i Teckomatorp var det dags igen. Då fick Mats Persson på bilverkstaden McTorp, som efter 18 år slår igen portarna vid årsskiftet, ta emot ett diplom, en blomsterkvast och ”tusen år av uppskattning”.

Av
Jonas Lundin

Humorfabrikens Mats Andersson läste upp motiveringen:

– Många bilägare har mötts av dina glada leenden, otroliga servicevilja och proffsiga bilservice! Men efter 18 år lägger du nu växeln i friläge och stänger motorn på den sista reparerade bilen. Det är ju när man blir 18 och blir myndig som nya spännande saker kan hända, så vi hoppas det är så även för dig. För även om festen nu är slut så har McTorp alltid erbjudit den bästa av service för Teckomatorps bilägare och därför tilldelas du Teckomatorps Humorfabriks glädjepokal.

Teckomatorps Humorfabrik delar ut Glädjepokalen till en privatperson, en förening, ett företag eller liknande som med sitt arbete och engagemang haft inverkan på Teckomatorp. Under 2016 delades den ut två gånger, först till Jerry Persson, tidigare Ica-handlare i byn men numera i Häljarp, och sedan till den ideella föreningen Marhaba. Och nu har alltså Mats Persson fått äran.

Publicerad 10 December 2018 10:00