”De har en isbana på fartyget, men den är mindre än de vanliga ishallarna. Jag tror den är tolv gånger arton meter. Lite mindre än en tredjedel av en vanlig is”, säger Nora Falk, konståkare från Landskrona, som fått jobb på ett av världens största kryssningsfartyg.

”De har en isbana på fartyget, men den är mindre än de vanliga ishallarna. Jag tror den är tolv gånger arton meter. Lite mindre än en tredjedel av en vanlig is”, säger Nora Falk, konståkare från Landskrona, som fått jobb på ett av världens största kryssningsfartyg. Foto: Alexandra Kisch

”En dröm har gått i uppfyllelse”

Nora jobbar med isshower på lyxkryssare i Karibien

LANDSKRONA. Konståkning brukar inte associeras med vare sig Karibien eller lyxkryssare. Men konståkaren Nora Falk från Landskrona har fått anställning på en lyxkryssare i Karibien.

Av
Jonas Lundin

– Det känns verkligen som att en dröm gått i uppfyllelse, det är magiskt. Jag kan knappt beskriva det, det är något som jag velat så länge och jag har jobbat så hårt för det. Det känns verkligen helt fantastiskt, säger 21-åringen dagarna innan hon ska åka iväg.

Hennes arbetsplats de närmsta fyra månaderna är Harmony of the Seas, ett av världens största kryssningsfartyg. Där är Landskronatjejen med i fem till sju timslånga isshower i veckan, tillsammans med konståkare som valts ut från olika delar av världen.

– Jag skickade en video för ungefär ett år sedan, då skickade de tillbaka ett program som de ville att jag skulle testa och göra, då fick jag jobba på det och jag skickade in det igen. Sedan ville de anställa mig, säger Nora Falk.

Hon har tävlat i konståkning fram tills för ett halvår sedan, men tränar regelbundet med GF Idrott Konståkning. Det blir tolv pass per vecka, både på is och fysträning.

– Jag har åkt konståkning sedan jag var fem år gammal. Jag har alltid haft mål jag strävat efter. Under tiden jag var tävlingsåkare ville jag alltid komma med i landslaget. Så blev jag skadad, det kom en del motgångar, men jag ville ändå inte släppa det och jag har alltid haft show i åtanke. Jag har haft några vänner som åkt också, säger Nora Falk.

Hon ska vara på kryssningsfartyget, som utgår från Florida, till och med maj. Hon kommer bland annat få åka till destinationer som Mexiko, Haiti och Jamaica. Förutom showerna kommer hon också få vara med i olika parader på båten och hjälpa till när det är allmän åkning.

Kommer du kunna njuta av solen ändå?

– Ja, det kommer jag absolut. Min hud är inte jättebra för solen, så jag ska försöka ha någon form av balans. Jag är ingen människa som ligger och solar. Jag är konståkare av en anledning, säger hon och skrattar.

Landskronakonståkaren Nora Falks arbetsplats de närmsta fyra månaderna, Harmony of the Seas, som tillhör det norsk-amerikanska rederiet Royal Caribbeans och är ett av världens största kryssningsfartyg.

Landskronakonståkaren Nora Falks arbetsplats de närmsta fyra månaderna, Harmony of the Seas, som tillhör det norsk-amerikanska rederiet Royal Caribbeans och är ett av världens största kryssningsfartyg. Foto: Wikimedia Commons

Harmony of the Seas

Tillhör det norsk-amerikanska rederiet Royal Caribbeans största klass av fartyg.

362 meter lång

37 hyttkategorier

220 000 bruttoton

2700 hytter

6 410 gäster

18 däck

66 meter bred

Källa: www.royalcaribbean.se

Publicerad 07 January 2019 09:00