Kökschefen Ludvig Odeholm, och hans kollegor på Erikstorps kungsgård, kan kamma hem titeln som ”Årets skånska destination 2018”. Den 18 januari avslöjas vinnaren.

Kökschefen Ludvig Odeholm, och hans kollegor på Erikstorps kungsgård, kan kamma hem titeln som ”Årets skånska destination 2018”. Den 18 januari avslöjas vinnaren. Foto: Per Eeg-Olofsson/Arkiv

Dubbel Landskrona-nominering till prestigefyllt krögarpris

Restaurang och wiskyproducent kvar i finalen

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Sällskapet Malmö Akvavit, en sammanslutning med representanter från näringsliv, kultur- och restaurangvärlden delar varje år ut ett antal priser under det gemensamma paraplyet ”Skånska Gastronomipriset”. Det delas ut i klasser som ”Årets skånska stjärna”, ”Årets skånska värdskap”, ”Årets skånska spritpris”, ”Årets skånska vinpris” och ”Årets skånska krog”. Vinnare i de klasserna utses av en jury som under 2018 bestått av kockarna Titti Qvarnström och Tareq Taylor, matkreatören Malin Broman, krögaren Nina Christensson, konditorerna Marie Skogström och Jan Hedh, samt spritproducenten Thomas Kuuttanen. Vem som får priset som ”Årets skånska destination 2018” avgörs dock genom en omröstning på nätet. Trettio kandidater fanns det till det priset från början, och sedan den 4 januari är de bara tre – av vilka två finns i Landskrona kommun. Erikstorps kungsgård norr om Borstahusen, eller Spirit of Hven på just Ven kan kamma hem den prestigefyllda utmärkelsen på galamiddagen på rådhuset i Malmö den 18 januari, men det kan även Vismarlöv Café och bagarstuga i närheten av Klågerup utanför Malmö. Den som av lokalpatriotiska – eller andra skäl – vill rösta på Landskronakandidaterna kan göra det på www.malmoakvavit.se.

Publicerad 08 January 2019 15:22