Här ska det bli betongplattor och nya permanenta cykelställ om några veckor. En del av platserna kommer få tak – säkert till glädje för året-runt-cykelpendlare.

Här ska det bli betongplattor och nya permanenta cykelställ om några veckor. En del av platserna kommer få tak – säkert till glädje för året-runt-cykelpendlare. Foto: Per Eeg-Olofsson

Nya cykelställ med tak på gång vid stationen

Ska även ge plats för lådcyklar

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Först försvinner cykelplatser, men sedan kommer de tillbaka – på betong och delvis under tak dessutom. Lokaltidningen har tidigare skrivit om vårens planerade arbeten vid stationen, där det håller på att byggas nytt busstorg bland annat. Ett arbete som nyligen också påbörjats där är att omvandla den tillfälliga cykelparkeringen bakom Netto till en permanent sådan. Några av dem kommer också få tak – en fördel för cykelpendlare som vi slippa en blöt sadel. Totalt ska det bli 80 cykelplatser, några av dem anpassade för lådcyklar.

- Arbetet pågår nog några veckor, säger Birthe Bunke, trafikplanerare på Landskrona stad till HD/Landskronaposten som först rapporterade om byggandet.

Under tiden finns det ersättningsplatser där Pressbyråns blåa butiks-bod tidigare stod.

Publicerad 08 January 2019 10:02