Edafe Egbedi och Karim Sadat jublade tillsammans efter att det stod klart att BoIS gick upp i Superettan i november 2017. Nu har BoIS åkt ner till division 1, men både Edafe Egbedi och Sadat Karin spelar i Superettan nästa säsong, Sadat Karim i Halmstad BK och Edafe Egbedi i Norrby IF.

Edafe Egbedi och Karim Sadat jublade tillsammans efter att det stod klart att BoIS gick upp i Superettan i november 2017. Nu har BoIS åkt ner till division 1, men både Edafe Egbedi och Sadat Karin spelar i Superettan nästa säsong, Sadat Karim i Halmstad BK och Edafe Egbedi i Norrby IF. Foto: Jonas Lundin/Arkiv

Edafe Egbedi lämnar BoIS för Norrby

En av Landskrona BoIS profiler de senaste säsongerna, Edafe Egbedi, lämnar klubben. Hans nya klubbadress blir Boråsklubben Norrby IF, som med nöd och näppe klarade sig kvar i Superettan.

Det skriver HD/Landskronaposten. Nigerianen, som gjort mål för Nigeria i U17-VM och U20-VM, debuterade i den danska högstaligan som 19-åring. BoIS-sejouren blev två säsonger lång. Förra säsongen spelade yttermittfältaren 19 matcher i Superettan och gjorde tre målassists men inget mål.

Publicerad 17 January 2019 15:40