”Även om inte huvudmålet med Nätverket Maja är att skapa affärer, så vet jag att det kommer att skapa affärer för en del”, säger Cathrin Cronqvist.

”Även om inte huvudmålet med Nätverket Maja är att skapa affärer, så vet jag att det kommer att skapa affärer för en del”, säger Cathrin Cronqvist. Foto: Jonas Lundin

Nätverket Maja ska hjälpa kvinnor boosta varandra

Nytt kvinnligt nätverk ser dagens ljus på Weibullsholm

LANDSKRONA. Snart går startskottet för ett nytt kvinnligt nätverk i stan, Nätverket Maja. Hit är alla kvinnor välkomna, oavsett om det är för att skaffa nya vänner, nya affärskontakter eller både och. Bakom initiativet står Landskronabon Cathrin Cronqvist.

Av
Jonas Lundin

– Min vision är att hitta balansen mellan ett socialt nätverk och ett affärsnätverk. I ett nätverk som inte är ett renodlat affärsnätverk, så kommer det också automatiskt att uppstå möjligheter att skapa affärer, säger Cathrin Cronqvist.

Hon är affärsutvecklare med kontor i företagsinkubatorn Lincs lokaler på Weibullsholm. Det är också där som nätverksträffarna kommer att hållas en gång i månaden, med start på tisdag den 12 februari. På träffarna finns det möjlighet för deltagarna att lära känna varandra, att lyssna på gästföreläsare, och det blir studiebesök i olika verksamheter. I skrivande stund är det 25 medlemmar. Alla kvinnor är välkomna oavsett bakgrund, yrke eller ålder.

– Jag har länge haft en dröm att jag ville starta ett nätverk, som är lite mer som jag önskade att andra nätverk som jag besökt skulle vara. Ofta är det affärsnätverk man pratar om, både kvinnliga och blandade, där det är en hysteri att skicka runt sina visitkort. Man har väldigt kort tid att lära känna folk och skapa relationer. Den miljön är ganska stressig, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker det är opersonligt, så jag ville skapa något som kan bli en kombination av att man absolut kan skapa affärer med varandra, men samtidigt så är målet för oss lite djupare. Det finns inga krav på att man ska gå in och skapa affärer. Man ska gå in som medlem för att det skapas nya möjligheter för en, man ska känna att man kan utvecklas och vi boostar varandra, delar med oss av våra erfarenheter och hjälper varandra.

Hon upplever att kvinnor ofta är duktiga på att förminska sig själva.

– Antingen är vi väldigt bra på att förminska oss själva, att vi inte är tillräckligt duktiga, eller så kan vi vara ganska så elaka mot varandra, vi klappar inte varandra på axeln lika mycket som grabbarna gör, känner jag. Att ”Gud vad bra det var det där du gjorde”. Det är det vi ska göra, säger Cathrin Cronqvist.

Nätverket är uppkallat efter hennes mormor Maj-Britt som kallades Maja.

– Hon gick bort för några år sedan. Hon är den starkaste kvinnan jag har mött i mitt liv. Om jag har en jobbig dag, så tänker jag ofta på min mormor, hon klarade sig själv i väldigt många år. Hon blev änka ganska tidigt och jobbade hårt hela sitt liv. Jag har aldrig hört henne klaga. En stark kvinna helt enkelt.

Premiärträff för Nätverket Maja

Den 12 februari klockan 18.30-21 i Lincs lokaler på Weibullsholm.

Mer info på Facebooksidan ”Nätverket Maja”.

Det är gratis och politiskt och religiöst obundet.

Publicerad 01 February 2019 09:30