Eta Christensson är en av initiativtagarna till manifestationerna på Rådhustorget i Landskrona. Hon var även en av de som tog till orda under fredagens manifestation, den första av fyra.

Eta Christensson är en av initiativtagarna till manifestationerna på Rådhustorget i Landskrona. Hon var även en av de som tog till orda under fredagens manifestation, den första av fyra. Foto: Per Eeg-Olofsson

Trotsade kyla i protest mot uppvärmning

Riksomfattande manifestation märktes även i Landskrona

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Under parollen ”Fridays for Future” hölls under fredagen en halvtimmes manifestation vid lunchtid på Rådhustorget i Landskrona. Den var en av många i städer runtom i landet, som sker till stöd för 16-åriga Greta Thunberg och hennes skolstrejk, nu inne på 24e veckan, som ska sätta fokus på klimathotet och den globala uppvärmningen.

Under ytterligare tre fredag blir det demonstrationer utanför stads- och rådhus, tanken är att uppmärksamma politiker på frågans allvar. Eta Christensson (bilden) var en av de som tog till orda på Rådhustorget. ”Jag gör det här för mina barn och barnbarn” inledde hon sitt anförande, där hon även tipsade om saker var och en kan göra för att minska utsläppen av växthusgaser: inte köpa en ny bensin- eller dieselbil, sluta flyga för nöjes skull, äta mindre kött och sluta köpa mycket av billiga kläder.

Publicerad 01 February 2019 15:10