På måndag stängs Ringvägen av mellan Stenorsvägen och Karlslundsvägen – men bara västerut. På kartan syns omledningsvägarna för lastbilar och personbilar och busslinje 2.

På måndag stängs Ringvägen av mellan Stenorsvägen och Karlslundsvägen – men bara västerut. På kartan syns omledningsvägarna för lastbilar och personbilar och busslinje 2. Karta: Google maps/Lokaltidningen

Del av Ringvägen stängs av på måndag

Stängs av i västergånde från Stenorsvägen

LANDSKRONA.

Att det pågår grävningsarbeten för VA lite varstans i Landskrona har knappast undgått invånarna. På måndag, den 11 februari, kommer sådana att påverka trafiken på Ringvägen

Av
Per Eeg-Olofsson

Grävningen görs i cirkulationsplatsen vid Pilängen, Pilängsrundeln. Det gör att Ringvägen är avstängd för trafik mellan Stenorsvägen och Karlslundsvägen till och med fredagen den 1 mars.

Men avstängningen gäller inte båda färdriktningarna, Ringvägen kommer vara öppen för trafik i östlig riktning, alltså mot Landskrona station. Trafiken i västlig riktning, alltså mot Hälsingborgsvägen, kommer istället ledas om. Den tunga trafiken får köra en omväg via Stenorsvägen-Tullstorpsvägen-Hälsingborgsvägen, och övrig trafik får köra via Stenorsvägen-Emaljgatan-Idrottsvägen-Karlslundsvägen.

Även stadsbusslinje 2 mot Guldängen påverkas av avstängningen, bussen kommer att gå via Midhemsvägen och Häsingborgsvägen istället för ordinarie sträckning längs Pilåkersgatan.

Även på Idrottsvägen blir det avstängningar för VA-arbete framöver. De börjar den 4 mars, och på sträckan Pilängstorget till Emaljgatan kommer det periodvis vara helt avstängt fram till oktober.

Publicerad 04 February 2019 11:51