Det är ett hus av den här typen som Svabo byggt i Teckomatorp, men av en annan kulör, som företaget tänker bygga vid Ryttaregatan i Svalöv.

Det är ett hus av den här typen som Svabo byggt i Teckomatorp, men av en annan kulör, som företaget tänker bygga vid Ryttaregatan i Svalöv. Foto: Jonas Lundin/Arkiv

Domstol ger grönt ljus för Svabos byggplaner

Entreprenör fick inte gehör för sitt överklagande

SVALÖV. Det kommunala bostadsbolaget Svabo har planer på ett fyravåningshus vid Ryttaregatan i Svalöv. Projektet har dock försenats, sedan en entreprenör överklagat anbudsprocessen. Nu har Förvaltningsrättens beslut kommit, och det är till Svabos favör.

Av
Jonas Lundin

– Nu ser jag fram emot att vi ska komma igång, säger Gunnar Bengtsson (S), styrelseordförande i AB Svalövsbostäder.

Tanken var att bygget vid Ryttaregatan skulle dra igång i augusti förra året, men det försenades av ett överklagande. Det var det polska byggbolaget, UNIBEP som överklagade anbudsprocessen. Det hade kommit på andra plats, efter JSB, i Svabo:s upphandling. Men Svabo gjorde inget fel, anser Förvaltningsrätten i Malmö. Svabo hade inte ”åsidosatt likabehandlingsprincipen när Svalövsbostäder godtagit och utvärderat JSB:s anbud”, enligt domslutet.

Nu kan Svabo gå vidare med planerna vid Ryttaregatan. Huset som det kommunala bostadsbolaget planerar är av samma typ som bolaget byggt på gamla Pressbyråtomten i Svalöv och på Södra Solhemsgatan i Teckomatorp.

– Första spadtaget hoppas jag att vi kan ta i februari månad. Om vi jämför med Teckomatorp, så har vi i så fall inflyttning ungefär i slutet av året, säger Gunnar Bengtsson (S).

Publicerad 04 February 2019 15:45