Inom koncernen Trioplanex/Trioplast tillverkas plastpåsar, sopsäckar och olika typer av plastfilm. På fabriken i Landskrona, där 50 anställda nu varslats, tillverkas sträckfilm.

Inom koncernen Trioplanex/Trioplast tillverkas plastpåsar, sopsäckar och olika typer av plastfilm. På fabriken i Landskrona, där 50 anställda nu varslats, tillverkas sträckfilm. Foto: Mostphotos/Per Eeg-Olofsson

Plastfilmstillverkare i Landskrona varslar 50 anställda

Vill flytta verksamheten till Frankrike

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Företagskoncernen Trioplast tillverkar olika typer av plastfilm. Den 31 januari varslades 50 anställda på anläggningen på Lodjursgatan i Landskrona, där det tillverkas sträckfilm, något som nyhetssiten Landskrona Direkt var först med att rapportera.

Varslet ska ha skett efter ett stormöte där ledningens planer på att flytta verksamheten till koncernens fabrik i Frankrike aviserades. 50 anställda motsvarar mer än en tredjedel av de drygt 130 anställda som idag finns på fabriken i Landskrona.

Koncernchef Andreas Malmberg uppger till HD/Landskronaposten att bakgrunden är beslutet att flytta runt en tredjedel av produktionen till koncernens fabrik i Frankrike.

– I förra veckan meddelade vi att en viss typ av produkter koncentreras. Det innebär att en del produktion flyttas till Frankrike. En del andra produkter blir kvar i Landskrona. Det är därför vi varslat ett antal människor och att det blir neddragningar i Landskrona, säger han till tidningen.

Koncernchef Andreas Malmberg uppger också att målet är att genomföra flytten av verksamheten och uppsägningarna under året.

Publicerad 04 February 2019 17:30