Ted Svedenborn på lätta steg och Lokaltidningens reporter Jonas Lundin på desto tyngre steg när de provsprang rundan för Torpaloppet 2014. Årets upplaga blir avslutningen för föreningen TK Fys.

Ted Svedenborn på lätta steg och Lokaltidningens reporter Jonas Lundin på desto tyngre steg när de provsprang rundan för Torpaloppet 2014. Årets upplaga blir avslutningen för föreningen TK Fys. Foto: Arkiv

TK Fys lägger ner

Men kör vårterminen ut

TECKOMATORP. I nio år har Teckomatorpsborna kunnat svettas på träningar med TK Fys. Men efter vårterminen är det slut med det.

Av
Jonas Lundin

En av grundarna och passledarna, Ted Svedenborn, berättar varför föreningen går i graven.

– Det är för att jag slutar och där är ingen som vill ta över i dagsläget. Det är jag som är drivande och det är ingen som vill ta över den stafettpinnen som det ser ut idag, säger Ted Svedenborn.

Varför vill du sluta?

– Tiderna förändras och livet förändras och ens egna tankar och mål om framtiden förändras. Av de fem kompisar som startade föreningen så är det bara jag som är kvar. Nu känner jag att jag vill prova lite andra träningsformer. Jag vill inte hålla i träningen utan själv träna. Det är svårt att göra det när man själv ska driva och hålla i träningarna, säger han.

Det pågår sonderingar med några andra klubbar, som TSK och KBTK, om de kan ta över någon eller några av aktiviteterna.

– Vi vill ha möte med dem för att se om de kan ta över något av det som vi bedriver idag, säger Ted Svedenborn.

TK Fys startade våren 2010 och har idag runt 100 aktiva. Föreningen har träningar fem dagar i veckan, i till exempel tai-chi, cirkelträning, innebandy, bordtennis, friskusgympa och dansgympa. TK Fys kommer att köra sina planerade aktiviteter vårterminen ut.

Avslutningen kommer vara motionsloppet Torpaloppet 2019, som är det sjunde i raden.

Publicerad 19 February 2019 10:55