Oatlys produkter görs i Landskrona och huvudkontoret finns i Malmö. Sedan 2016 finns produkterna på den amerikanska marknaden, och nu listar tec-tidskriften Fast Company Oatly som ett av världens mest innovativa.

Oatlys produkter görs i Landskrona och huvudkontoret finns i Malmö. Sedan 2016 finns produkterna på den amerikanska marknaden, och nu listar tec-tidskriften Fast Company Oatly som ett av världens mest innovativa. Foto: Mostphotos

Oatly listat bland världens tio mest innovativa bolag

Får beröm för marknadsföring i amerikansk tidskrift

Livsmedelsföretaget Oatly, som tillverkar havremjölk och andra havrebaserade livsmedel på sin fabrik i Landskrona, finns bland de 50 mest innovativa företagen i världen. Det tycker i varje fall amerikanska tidskiften/webbsidan Fast Company.

Av
Per Eeg-Olofsson

Fast Company placerar Oatly som nummer nio på sin lista. Tidskriften Fast Company blandar artiklar om näringsliv och innovation med sådana om livsstil och karriär.

Oatly startades 1994, men sannolikt är det Oatlys debut på den amerikanska marknaden 2016 som gjort att den amerikanska tidskriften fått upp ögonen för företaget. Oatly har rykte om sig att använda alternativ och stundtals aggressiv marknadsföring och just företagets marknadsföringsstrategi i USA får beröm från Fast Company. Företaget valde att vid introduktionen i USA endast vända sig till ett tiotal exklusiva kaffeställen i storstäder som återförsäljare, för att få deras baristas att sprida ordet om produkterna.

Flera av företagen på listan står för appar och andra nätbaserade tjänster. Ett av dem är kinesiska Meituan Dianping, nummer ett på listan. Okänt i Europa men en app-jätte i Asien som har runt 130 miljoner användare av de olika tjänster som erbjuds.

Publicerad 22 February 2019 10:39