Imorgon lördag spelas barnföreställningen ”Claroscuro” på teatern. Foto: Press

Imorgon lördag spelas barnföreställningen ”Claroscuro” på teatern. Foto: Press

På gång: nöjestips i nordväst

Lokaltidningen tipsar om stort och smått

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA

Polis pratar om narkotika och missbruk

Att ett barn eller någon annan närstående fastnar i narkotikamissbruk är ett mardrömsscenario för de flesta. Men vad är egentligen narkotika, och hur upptäcker man ett missbruk? Dessa och andra frågor som har med narkotika att göra kommer polisen Jonas Berg besvara när han kommer Häljarps församlingsgård. Polisinspektör Jonas Berg är polis sedan snart 20 år och har både jobbat som utryckningspolis, hundförare och narkotikaspanare. Idag är han chef med inriktning på arbete mot kriminella gäng i utsatta områden. Anmälan till 0418-48 27 00 eller haljarps.forsamling@svenskakyrkan.se.

När? Torsdag 28 februari, klockan 18.30-19.30.

Var? Häljarps församlingsgård, Kustvägen 5 Asmundtorp

På torsdag kommer polisen Jonas Berg till Häljarps församlingsgård för att prata narkotika.

På torsdag kommer polisen Jonas Berg till Häljarps församlingsgård för att prata narkotika. Foto: Privat

SVALÖV

Fridhems folkhögskola öppnar portarna

Nu på onsdag kan den som är nyfiken på Fridhems folkhögskola ta sig dit. Då är det nämligen öppet hus mellan klockan 13 och 19. Mellan klockan 13 och 16 går det att ”droppa in” på lektioner och öppna repetitioner, då det även går att ställa frågor till lärare och kursdeltagare. Vid två tillfällen, klockan 14 och 15.30, ordnas rundvandring på skolan, och det hålls information om utbildningarna klockan 13.30 till 13.50, samt 15 till 15.20. Dagen avslutas med kulturkafé mellan klockan 16 och 19. Då bjuder skolan på diverse kulturella happenings, som workshops, teaterimpro, filmvisning, musikjam, serie- och fotoutställningar med mera.

När? Onsdag 27 februari, klockan 13 till 19.

Var? Fridhems folkhögskola, Svalöv.

Fullt så vårigt som på bilden lär det inte vara när Fridhems folkhögskola håller öppet hus på onsdag, men likväl välkomnande.

Fullt så vårigt som på bilden lär det inte vara när Fridhems folkhögskola håller öppet hus på onsdag, men likväl välkomnande. Foto: Arkiv

HELSINGBORG

Öppet hus i profilbyggnad vid Sundet

Pampigt och imponerande eller en historisk pastisch? Smaken är som baken, så väl när det gäller arkitektur som mycket annat. Men vad man än tycker om Helsingborgs rådhus så har Alfred Hellerströms nygotiska byggnad från 1897 blivit en profilbyggnad för Helsingborg. Den som är nyfiken på vad som döljer sig innanför spetsbågade fönster med mera, kan ta sig dit på lördag, den 23 februari, då det är öppet hus. Någon guide finns inte på plats, däremot är besökare välkomna att själva ta del av porträtt av konsuler, handmålade ordspråk och pampiga sessionssalar med hjälp av den digitala guiden i appen ”Guide Helsingborg”. Nästa tillfälle är den 30 mars – då med guidning.

När? Lördag den 23 februari, klockan 10 till 14.

Var? Helsingborgs rådhus, Drottninggatan 2.

Arkitekten Alfred Hellerström var bara 26 år gammal när han 1889 vann den arkitekttävling som utlysts för Helsingborgs rådhus. På lördag är det öppet hus för den nyfiken.

Arkitekten Alfred Hellerström var bara 26 år gammal när han 1889 vann den arkitekttävling som utlysts för Helsingborgs rådhus. På lördag är det öppet hus för den nyfiken. Foto: Wikimedia Commons

LANDSKRONA

Dansant familjelördag på teatern

Imorgon, lördagen den 23 februari, är det så kallad familjelördag på Landskrona teater, med underhållning för såväl stora som små. Då kommer danskompaniet Memory Wax till teatern med sin barnföreställning ”Claroscuro”. Titeln kommer från spanskans ord för ljust (claro) och mörkt (scuro) och syftar på en måleriteknik där kontrasten mellan ljus och skugga används i en målning. Ett svenskt ord för samma sak är klärobskyr. Det är just kontrasten mellan former och figurer, ljus och mörker som är en röd tråd i föreställningen. Föreställningen börjar klockan 14, men redan klockan 12 öppnar teaterrestaurangen för fika och pyssel. Föreställningen är 35 minuter lång, biljetter finns att köpa på tickster.com

Publicerad 22 February 2019 09:00