”Jag var åtta år första gången jag stod på scen, då hade jag bestämt mig för att jag skulle bli Sveriges nye countrystjärna”, säger Martin Nilsson.

”Jag var åtta år första gången jag stod på scen, då hade jag bestämt mig för att jag skulle bli Sveriges nye countrystjärna”, säger Martin Nilsson. Foto: Per Eeg-Olofsson

Countrysångaren får tungt uppdrag som dansbandskung

Tar över micken i Larz-Kristerz – i alla fall ett tag

LANDSKRONA. Larz-Kristerz är ett av Sveriges största dansband. Nu tar Martin Nilsson från Vadensjö över mikrofonen medan ordinarie sångaren Peter Larsson är med i lördagsunderhållningen Stjärnornas stjärna i TV4.

Av
Jonas Lundin

Martin Nilsson medverkade 2003 i Fame Factory där han tog sig ända till finalen. Därefter har han släppt både egna singlar och album, plus att han under en period även med i dansbandet Donnez.

Nu står det klart att den 43-årige Vadensjöbon kan lägga ännu ett tungt uppdrag på sitt CV: sångarvikarie i Larz-Kristerz. På sin hemsida skriver bandet: ”Han har en gedigen meritlista och med sin country-influerade röst kommer han att passa jättebra som vikarie i Larz-Kristerz”

När Lokaltidningen får tag på Martin Nilsson är han på väg till en spelning. Det är full rulle, berättar han, både med inspelning av ny platta och pluggande av texter till Larz-Kristerz. Han är glad över det nya uppdraget.

Martin Nilsson är uppvuxen i Annelöv men bor i Vadensjö. Nu har han fått ett tungt uppdrag i dansbandssverige: som sångarvikarie för Peter Larsson i Larz-Kristerz (bilden).

Martin Nilsson är uppvuxen i Annelöv men bor i Vadensjö. Nu har han fått ett tungt uppdrag i dansbandssverige: som sångarvikarie för Peter Larsson i Larz-Kristerz (bilden). Foto: Press

– De sa att jag var den första de tänkte på. Så det var en stor ära. Vi ligger nära i det vi gör. De har mycket country. Peter och sjunger i samma tonarter. Vi ligger nog rätt så nära. Det är ett piggt och glatt band. Jag har energi när jag spelar. Det hade jag även i Donnez. Det är roligt.

Larz-Kristerz är bland annat kända för sina spektakulära scenkläder. Har du fått testa dem än?

– Alla frågar om det. Nej, det har jag inte gjort. Problemet nu är att jag har tappat 40 kilo, så vi får väl se. Jag är inte lika kraftig som jag var innan, säger han och skrattar.

När upptäckte du att du kunde sjunga?

– Första gången jag stod på scen var jag åtta år gammal. Då hade jag Hasse Andersson som en förebild. Idag är vi jättegoda vänner och umgås. Han har alltid varit en mentor för mig.

– Vi har gjort mycket tillsammans, han har också producerat en av mina skivor.

Kan man säga att det lossnade mer för dig när du var med i Fame Factory?

– Efter Fame Factory 2003 har jag levt på min musik. Det är klart att det har en stor påverkan, att man fick draghjälp. På grund av det fick jag göra min första platta via Bert Karlsson och den sålde ju bra. Nu är jag inne på mitt femte album som ska släppas i april, sedan blir det Bingolotto. Detta året är ett fantastiskt bra år, detta också. Sedan har jag fått en ny publik, danspubliken, i och med att jag var i Donnez. Det har bidragit till att jag fått ytterligare en bredd.

Publicerad 28 February 2019 09:15