Efter att ha trejdats till Boston Bruins har Marcus Johansson chans att gå långt i kommande Stanley Cup-slutspel.

Efter att ha trejdats till Boston Bruins har Marcus Johansson chans att gå långt i kommande Stanley Cup-slutspel. Foto: Skärmdump/Boston Bruins

Snabba puckar för ”Mojo”

Bytte lag och gjorde succé direkt

LANDSKRONA. NHL-proffset Marcus Johansson från Landskrona bytte lag över en natt. Han trejdades från New Jersey Devils, som han lämnade på måndagen, till topplaget Boston Bruins. Väl där kastades han direkt in i hetluften, och kunde leverera ett assist i lagets 4-1 vinst mot San Jose Sharks.

Av
Jonas Lundin

Det var på måndagskvällen, strax innan draftens deadline, som nyhetsbomben detonerade: Marcus Johansson trejdades till Boston Bruins i utbyte mot ett andraval i draften 2019 och ett fjärdeval i draften 2020.

Och det gick bra redan i första matchen, natten mellan tisdag och onsdagen svensk tid, där han spelade i andrakedjan med David Krejci och Jake DeBrusk. Ett assist kom från Landskronitens klubba.

– Jag tycker att det är ett mycket bra lag, sa Marcus Johansson efteråt till Boston Bruins hemsida.

– Det är bara att gå ut och spela. Du behöver inte tänka så mycket, och att spela med Jake och Krech också, det är kul. Jag tycker att de killarna är ofattbart duktiga hockeyspelare och de gjorde det väldigt lätt för mig, jag njöt av det.

Också Bostons huvudtränare Bruce Cassidy var nöjd.

– Han visade bra tålamod i anfallszon, var placeringssäker, öppnade upp ytor för kedjekompisarna och letade efter passning in framför mål. De andra grabbarna i kedjan får hela tiden vara beredda på att få tillbaka pucken. Han tänker hela tiden ett steg framåt och har en passning klar. De verkade trivas tillsammans i kedjan redan i första matchen och förhoppningsvis kan det bli ännu bättre när de får träna tillsammans, sa Bruce Cassidy till nhl.com.

Det var inför förra säsongen som Marcus Johansson kom till New Jersey Devils efter att ha spelat i Washington i flera år. Efter att ha trejdats till Boston Bruins får 28-åringen nu större chanser att spela hem ett Stanley Cup.

- Det är jättehäftigt att vara här och jag ser verkligen fram emot slutspurten av grundserien och jakten på playoffplatser. Allt handlar om att vinna matcher och ta sig in i slutspelet. Nu har jag fått den chansen igen och det ska verkligen bli roligt, sa han till nhl.com..

Klubbytet innebär också att han nu får spela med bland annat tidigare antagonisten Brad Marchand. Brad Marchand gav honom en svår hjärnskakning förra säsongen med en ful armbågstackling. När Marchand, lagom till slutspelet, återkom hade Marcus skarpa synpunkter på den numera nya lagkamraten och kallade honom ”idiot”.

– Haha, ja, men det blir nog inga problem att ta honom i hand. Man har antagonister på isen i alla lag, sådan är hockeyn, sa Marcus Johansson till Aftonbladet/Sportbladet.

Publicerad 28 February 2019 11:00