Den som är född 2002 eller 2003 kan nu söka Landskrona stads feriepraktik. Foto: Mostphotos

Den som är född 2002 eller 2003 kan nu söka Landskrona stads feriepraktik. Foto: Mostphotos Tyler Olson / SimpleFoto

Fritt fram att söka årets kommunala sommarjobb

Ansökan öppen under mars månad

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Ansökan till Landskrona stads sommarjobb, eller feriepraktik som kommunen kallar det, är nu öppen. Det är unga som är födda 2002 eller 2003 som kan söka, för att vara aktuell måste man även vara folkbokförd i kommunen. Ett krav är också att man måste sökt minst tre andra sommarjobb, kommunen riktat sig nämligen främst till de som har svårt att få sådana. Totalt finns det 400 platser att fördela, antalet sökande brukar vara högre än så.

Arbetsuppgifterna finns inom den kommunala verksamheten, till exempel inom äldreomsorgen, på förskola och fritidshem, eller med vaktmästeri. Men det finns även feriepraktikplatser som är knutna till föreningar.

Sommaren är indelad i tre praktikperioder, och den som anger alla tre i sin intresseanmälan har större chans att få plats, enligt ett pressmeddelande. Period ett är mellan den 17 juni och 5 juli, period två mellan 8 juli och 26 juli, och period tre mellan 29 juli och 16 augusti. Sökande kan bara beviljas feriepraktik under en av perioderna, sex timmar om dagen, totalt 90 timmar. Lönen är 70 kronor i timmen, inklusive ob-tillägg och semesterersättning.

Ansökan görs via kommunens hemsida på landskrona.se/feriepraktik. Sista ansökningsdag är den 31 mars.

Publicerad 01 March 2019 17:13