Alaya Vindelman (bilden) och Maja Lindén är de två huvudlärarna på Fridhems nya linje i grafisk design, som också kommer att gästas av kreatörer och designers utifrån.

Alaya Vindelman (bilden) och Maja Lindén är de två huvudlärarna på Fridhems nya linje i grafisk design, som också kommer att gästas av kreatörer och designers utifrån. Foto: Jonas Lundin/Arkiv

Grafisk design växer in i större kostym

Får egen linje på Fridhem

SVALÖV. Tidigare har Fridhems folkhögskola haft grafisk design som inriktning på allmän kurs, men till hösten växer grafisk design ut till en helt egen linje.

Av
Jonas Lundin

Fridhems folkhögskola har flera ryktbara kulturlinjer sedan tidigare. Jazzlinjen, teaterlinjen och filmlinjen har flera hundra sökande per år. Snart kan Fridhem foga ytterligare en kulturlinje till den raden: Sveriges första folkhögskoleutbildning i Grafisk design med inriktning mot positivt förändringsarbete.

Den nya ettåriga linjen, som startar i höst, ska ge ”en bred grundutbildning inom grafisk design och visuell kommunikation där vi arbetar med hur vi kan formge idéer som gör skillnad”, skriver folkhögskolan i ett pressmeddelande.

Publicerad 01 March 2019 14:22