Lars Odeholm, musiklärare och Landskrona stads kulturpristagare 2017, är en av två ”Jam-värdar” när det ordnas blues-jam på Harrys.

Lars Odeholm, musiklärare och Landskrona stads kulturpristagare 2017, är en av två ”Jam-värdar” när det ordnas blues-jam på Harrys. Foto: Arkiv/Mostphotos

Chans att jamma loss sin blues på Harrys

Musikalisk kreativitet uppmanas på tisdagar

LANDSKRONA.

Spontanmusik förekommer inte så ofta i vårt samhälle nu för tiden. Några som vill råda åtminstone lite bot på detta är föreläsarprofilen Dennis Westerberg och musikläraren och kulturpristagaren Lars Odeholm.

Av
Per Eeg-Olofsson

Med start den 5 mars ordnar de ”Blues-jam” på Harrys dit alla som känner sig manade är välkomna att musicera med likasinnade. Reglerna är enkla: det håller på mellan klockan 20 och 22 – men det kan bli längre om deltagarna ”får feeling”. Anmäler sig gör man genom att skriva upp sig på en lista på bardisken, där även instrument och tonart anges. Dennis Westerberg och Lars Odeholm agerar ”jam-värdar” och deras ord är lag – deltagare uppmanas att ta hänsyn till medmusikanternas styrkor oh svagheter.

Även om det heter blues-jam så är det inte uteslutet att det slinker med tongångar åt jazz-. rock- och funkhållet, ett husband bestående av Patrick Ohlson Ölander, Lars Kristoffersson och Rickard Lindén finns på plats för att inleda och lyfta sina medmusikanter. Ibland kommer det även särskilt inbjudna musikergäster. Förutom den 5 mars så ordnas blues-jam på Harrys även 26 mars, 2 april, 16 april, 7 maj och 21 maj.

Publicerad 04 March 2019 21:45