Potientiellt skulle Ulf Carlssons partibyte från SD till M kunna slå en kil mellan partierna - något Torbjörn Brorsson hoppas undvika.

Potientiellt skulle Ulf Carlssons partibyte från SD till M kunna slå en kil mellan partierna - något Torbjörn Brorsson hoppas undvika. Foto: Adobe Stock

M om SD-avhoppet: ”Viktigt att fortsätta ha dialog”

Landskronamoderater välkomnar ny medlem - och vill gjuta olja på vågorna

LANDSKRONA.

Ulf Carlssons partibyte innebär att Moderaternas kommunalråd Torbjörn Brorsson (M) oväntat fått en politiskt het potatis i knäet.

Av
Per Eeg-Olofsson

- Vi har kollat upp vad som gäller med riksorganisationen, och så länge han ställer upp på partiets politik så finns det inget som hindrar att han är medlem, säger Torbjörn Brorsson.

Han slänger dock in en brasklapp:

- Inom Moderaterna så skriver man på något som heter kandidatförsäkran, där det bland annat står att man inte får representera något annat parti. Jag misstänker att SD har något liknande, som Ulf Carlsson kanske bör överväga – men beslutet är hans.

Torbjörn Brorsson hoppas samtidigt att avhoppet inte ska ge upphov till någon långvarig konflikt.

- Jag tycker det är viktigt att vi fortsätter ha en dialog mellan partierna. För några år sedan hade vi ju Lars Ekvall och Olov Stråmark som lämnade Moderaterna för SD, och då valde vi att snabbt gå vidare.

Publicerad 04 March 2019 16:00